Forhandlinger som fag

Spillefilm erstatter tekst som casebeskrivelse når forskergruppen Tvisteløsninger inviterer studenter og andre interesserte til seminar.

Sverre Blandhol og Roar Thun Wægger

Arrangører: Sverre Blandhol og Roar Thun Wægger

Deltagerne fikk bordvise diskusjonstemaer

Den danske spillefilmen A hijacking handler om et dansk frakteskip som kapres av pirater utenfor Somalia, og var bakteppet da arrangørene inviterte til debatt med spørsmålet "Tøffe posisjoner og begrenset kommunikasjon – hvilke effekter har dette på en forhandlingssituasjon?".

Forhandlinger og Konflikthåndtering som fag

Forhandlinger og konflikthåndtering er er nye emner ved fakultetet, og selv om forhandlinger utgjør en viktig del av de fleste juristers arbeid, er det først nylig at dette er blitt en formell del av utdannelsen.

– Har vi alle en bedre bevisthet omkring hva forhandling er, hva en konflikt gjør med oss, så kan vi bli bedre til å løse konflikten på en mer organisert og systematisk måte, slår seminararrangørene Sverre Blandhol og Roar Thun Wægger fast.

Konflikter kan og løses utenfor rettsalen

Positiv effekt av ulike perspektiver

– Vi ser tydelig den positive effekten av et seminar med en blanding av studenter, ikke-studenter, og profesjonelle. De har med seg ulike perspektiver og -kunnskap, og det skjer en god samhandling når de tar dette med seg inn i faglige diskusjoner over en film man har sett sammen, avslutter Blandhol og Wægger

Fler seminarer i vente

Sist høst viste forskergruppen filmen Darkest hour, som omhandler opptakten til 2. verdenskrig, som bakteppe for spørsmålet" Når skal du forhandle? Når skal du krige?".  Ifølge Blandhol har forskergruppen klar en liste med aktuelle filmer for seminarer kommende semestre.

Av Steinar Hafto Myre
Publisert 10. feb. 2019 17:43 - Sist endret 18. feb. 2019 17:25