Hjelper deg under eksamen

Selv om du i disse koronatider skal avlegge eksamen hjemme, er ikke hjelpen langt unna om du trenger den.

Student som sitter ved en laptop

Våren 2020 er alle skoleeksamener erstattet med hjemmeeksamen (foto: unsplash.com)

På en vanlig skoleeksamen sitter du i Silurveien 2, med eksamensvakter og IT-personell i umiddelbar nærhet. Våren 2020 er alle skoleeksamener omgjort til hjemmeeksamen, på grunn av korona-krisen. Men selv om du tar eksamen hjemme, har du "eksamensvakter" tilgjengelig.

Ekstra bemanning

Slik tar du kontakt

Send epost til: info@jus.uio.no

Merk eposten:

HASTER - EKSAMEN - [emnekoden]

Dermed vet Infosenteret at du er i eksamenssituasjon og vil prioritere din epost.

Sophia Wulff er leder av tjenesten for IT-support til studenter, som er en del av Infosenterets tilbud. Hun er selv student på fakultetet.

- På dager med eksamen er det ekstra bemanning ved Infosenteret, slik at kandidatene ikke skal vente lenge på svar, forteller hun.

- Du kan henvende deg til Infosenteret for alle spørsmål om eksamen: Om Inspera, brukernavn og passord, Lovdata, om eksamensoppgaven og så videre.

Infosenteret og Student-IT har løpende kontakt både med IT-seksjonen og biblioteket om det skulle dukke opp litt mer kompliserte spørsmål.

- Eksamenene som har blitt gjennomført så langt har gått veldig bra, sier Sophia. - Vi har fått få henvendelser, og det har ikke dukket opp noen spørsmål vi ikke har kunnet løse. Spørsmål om Inspera og passord er gjengangeren.

Gjør dette før eksamen

Vi spør Sophia om hun har tips til hvordan studenter bør forberede seg før en hjemmeeksamen.

Sophia Susanne Traub Wulff leder Student-IT ved Det juridiske fakultet (foto: UiO)

- Hvis det er noe du lurer på, så vent ikke med å spørre til når du sitter med eksamen, sier Sophia. - Utover det vil jeg anbefale at du i god tid før eksamen sjekker at du har ditt brukernavn og passord, og at det fungerer. Du kan teste ved å logge seg inn i Inspera på forhånd. Du bør ikke tilbakestille passordet rett før eksamen, det kan da ta litt tid før det aktiveres.

Sophia anbefaler også at du sørger for at PCen din er oppdatert og klar til bruk, og at du forsøker å oppholde seg på et sted med god internettforbindelse under eksamen.

Pålogging Inspera

Ha mobilen tilgjengelig

Når du skal ta kontakt med Infosenteret under eksamen, skal du bruke epost. Men om fakultetet ønsker å gi beskjeder til eksamenskandidatene, vil det skje gjennom SMS.

- Man forventer selvfølgelig ikke at det er behov for å nå studentene, forteller Sophia. - Men det er alltid lurt å legge til rette for en kanal for å gi beskjeder, i tillegg til epost.

Oppfordringen er derfor at du sørger for at mobilen er tilgjengelig, slik at du kan høre om det skulle komme en melding.

Publisert 24. apr. 2020 13:39 - Sist endret 28. apr. 2020 10:43