Ny student?

Gratulerer så mye med opptak til Det juridiske fakultet. Her kommer informasjon om IT-tjenester for deg som er ny student ved fakultetet.

1. Hvordan får jeg tilgang til IT-tjenestene ved fakultetet?

For at studenter skal få tilgang til IT-tjenestene må følgende være i orden:

  • Opptak til et ordinært studieprogram
  • Betalt semesteravgiften
  • Bekreftet utdanningsplanen
  • Eksamensmeldt seg

Ta kontakt med Juriteket hvis du har spørsmål vedrørende brukernavn og passord.

Med IT-tjenester mener vi blant annet Mail, StudentWeb, Fronter og pcer ved fakultetet.

 

2. Tilgang til pc / internett?

Du får tilgang til internett gjennom pcene ved pc-stuene rundt om på fakultetet, gjennom det trådløse nettverket ved fakultetet og gjennom studentbynett.

 

3. Tilgang til skriver?

Alle pc-stuene er utstyrt med skrivere. Utskrifter fra maskiner på PC-stuene sendes til skriveren som er fysisk nærmest. Som standard skriver de tosidig (duplex), i programmet du skriver ut fra kan du velge andre alternativer.

Det er kun anledning til å skrive ut på hvitt A4-papir fordi transparenter av feil type, konvolutter og annet kan ødelegge skrivere. Uavhentede utskrifter legges ved skriveren og kastes neste dag.

Studenter som har betalt kopiavgift får en utskriftskvote på 250 sider og kan kjøpe større kvote om nødvendig gjennom StudentWeb.

 

4. Hva med trådløs tilgang?

UiOs trådløsenett er tilgjengelig for deg som har UiO- eller eduroam-brukerkonto og deltagere på konferanser på campus. 

Ved Det juridiske fakultet kan man benytte egen bærbar maskin. Det er satt opp mange trådløse punkter (wlan) som benyttes for å koble seg opp mot internett. Veiledninger på hvordan du setter du opp en trådløs forbindelse finner du på våre nettsider.

 

5. Trenger du ytterligere hjelp?

Veilederne ved Juriteket bistår studenter med IT-teknisk hjelp og gir også i utstrakt grad undervisning i Lovdata og andre brukerprogrammer. Vi er å treffe på veilederkontoret i våre åpningstider (mandag - fredag kl. 08:00 - 19:45), du kan også treffe oss på telefon 22 85 00 31 eller benytte kontaktskjema.