Veiledning for TechSmith Relay

TechSmith Relay tar opp bilde av det som vises på PC-skjermen og lyd fra mikrofon. Dette kan sendes inn og bli publisert på fakultetets ressursside for podcast og i Fronter.

Komme i gang

1. Start Camtasia Relay.

2. I Misjonsalen og Storsalen vil man automatisk bli logget inn, slik at egen konto ikke kan benyttes. Dette skyldes at lokalene og utstyret leies av fakultetet og begrenser egen innlogging:
    Logg inn med brukernavn og passord (registrering av din UiO-brukerkonto hos vår leverandør UNITNETT er nødvendig. Tar ca. 15-20 sekunder)

3. Start opptak ved å klikke på REC knappen.

4. Programmet starte, men Camtasia Relay legger seg som et ikon på nederst på oppgavelinje.

Trykk på ikonet for å få opp programmets kontrollpanel. Man kan enten pause (1) eller (2) stoppe opptaket.
    NB! Ikke trykk på stoppknappen før man er helt ferdig med å ta opp. Ellers må man publisere opptaket som flere deler.

5. Etter at opptaket er stoppet skriver man inn emnekode eller lignend (1) og sender inn ved å trykke på Submit (2a). Eventuelt kan man forkaste opptaket ved å trykke Discard (2b).
    NB! Man får en advarsel før man forkaster opptaket, men velger man OK så er opptaket slettet for alltid.

6. Trykker man på Submit får man en melding om at opptaket er sendt inn. Man mottar etter en stund en epost med lenke til opptaket.
    NB! Dette kan ta alt fra noen minutter til timer. Avhenger av hvor lang tid opptaket er og hvor mange opptak UNINETT har å jobbe med for hele Norge.

7. Camtasia Relay gir så mulighet til gjøre nye opptak slik som vist i steg 3 til 6.

Redigering av opptak [Valgfritt]

Før man sender inn er det mulig at man selv redigere ved å fjerne deler av opptaket. Det er bare mulig å fjerne deler av start eller slutt. Dette gjøres på følgende måte:

1. Etter å ha stoppet opptaket velg Trimming.

2. Flytt pilen over tidslinjen dit du vil at opptaket skal starte (1), trykk på knappen Set presentation start (2), flytt pilen (1) dit du vil at videoen skal slutte og trykk på Set presentation end (3). Husk å skrive inn emnekode under TItle og avslutt med å trykk Submitt (4) for å sende opptaket.
Publisert 28. aug. 2014 15:38 - Sist endret 26. feb. 2016 09:13