Tirsdagskaffeseminar

Spesifisering av rettsregler i praksis

På seminaret ser vi nærmere på en arbeidsmetodikk for regelanalyse der formålet har vært å implementere rettsregler i IT-systemer for å automatisere beslutninger.

Utfordringene i en slik prosess er å beskrive rettsreglene på et nivå som:

  • er tilstrekkelig presist for implementering i virksomhetenes IT-systemer og samtidig
  • legge til rette for at virksomhetenes egne fagpersoner kan kvalitetssikre beskrivelsenes rettslige innhold

Det tas opp hvordan du kan fange og beskrive virksomhetenes beslutninger med tilhørende rettsregler og vokabular. På seminaret gjennomgås det hvordan beskrive en beslutningsstruktur, detaljerer beslutningene og reglene som styrer beslutningene med tilhørende vokabular.

Et av resultatene av arbeidet, er en rekke nærmere definerte begreper som gjerne kan inngå i en virksomhetsordbok/ begrepskatalog mv.

Seminarholder: Tobias Vigmostad er utdannet jurist og BI-bedriftsøkonom. Han var prosjektleder i UDI og i utlendingsforvaltningenes EFFEKT-program. I dag jobber han som konsulent i Decisive AS med regel- og beslutningsanalyse og regelspesifisering som spesialfelt. Decisive implementerer rettslige beslutningssystemer i en rekke offentlige og private virksomheter. Tobias har bl.a. jobbet i NAV med en metode for regelspesifisering i Direktoratet for Byggekvalitet med digitalisering av byggeregler, spesifisering av forskningsregler i Sparebank1 og pensjonsrelger i KLP.

 

Seminaret er åpnet for alle, og det er ingen påmelding! Velkommen!

 

Publisert 22. sep. 2016 13:04 - Sist endret 26. sep. 2016 09:51