SERI flytter til DA

Etter at fakultetsadministrasjonen hadde forlatt Domus Academica i oktober 2019 og flyttet til Domus Juridica, overtok Senter for rettsinformatikk kontorene i byggets 1. etasje.

Bildet kan inneholde: rom, aldershjem.

- Hvem ville trodd at DA skulle bli til "Domus Automatika"! - smiler senterleder Dag Weise Schartum bak sitt store skrivebord. Foto: Eva Dobos/UiO

Wiese Schartum forteller at det er jo litt paradoksalt at SERI - som spesialiserer seg på jussen knyttet til den mest moderne teknologien - har fått lokaler i de eldste rommene UiO har å by på. 

– Vi føler oss veldig heldige som får bruke disse praktfulle rommene, legger han til. 

50 år med resttsinformatikk 

Kontorene - med utsikt til Karl Johann og Universitetsgaten - er fredet, noe som gjør det umulig å henge SERIs store samling av tegninger, bilder og plakater fra 50 år med rettsinformatikk opp på kontorveggene.

Kontorplassene i Rotunden bak Gamle festsal. Foto: Eva Dobos/UiO
Kontorplassene i Rotunden bak Gamle festsal. Foto: Eva Dobos /UiO

- Mye av denne kulturskatten vår har imidlertid fått veggplass i Rotunden, bak Gamle festsal, og det er vi veldig fornøyde med, forsikrer Schartum.

Senterets ansatte forteller at de trives i historiske lokaler med store vinduer og god takhøyde, men de savner den umiddelbare kontakten med studentene de hadde i Domus Nova.  

Elefanter arvet fra Jon Bing

- Vi savner den direkte kontakten med våre studenter som vi pleide å omgås med i DN - her kjennes atmosfæren mer formell. Derfor ønsker vi å invitere studentene til uformelle faglunsjer for å beholde det gode SERI-miljøet som er bygget opp gjennom 50 år - forteller Karianne Stang og Gro Halvorsen.  

Bildet kan inneholde: elefant, elefanter og mammuter, terrestrisk dyr, afrikansk elefant, wildlife.
En liten del av samlingen til Jon Bing var med på flyttelasset. Foto: Eva Dobos/UiO

Skrivepultene og hyllene over dem bærer preg av at i Domus Nova hadde man et åpent og uhøytidelig kontormiljø. Små giraffer, elefanter, dukker, krus og andre hyggelige ting minner om begivenheter og kolleger som var med på å utforme dagens Senter for rettsinformatikk.  

- Vi har arvet noen elefanter fra grunnleggeren av SERI, Jon Bing. Og så lenge de er med oss i DA, føler vi oss hjemme - avslutter Karianne og Gro. 

Av Eva Dobos
Publisert 16. jan. 2020 16:08 - Sist endret 17. jan. 2020 11:23