Aktuelle saker

• seri-50 Retten i det digitale Norge 3. apr. 2020 09:25

Av Iver Tangen Stensrud

• dsc_0469 SERI flytter til DA 16. jan. 2020 16:08

Etter at fakultetsadministrasjonen hadde forlatt Domus Academica i oktober 2019 og flyttet til Domus Juridica, overtok Senter for rettsinformatikk kontorene i byggets 1. etasje.

• omslag_privius_211 Kapitaliseringsrenten ved ekspropriasjonserstatning 15. jan. 2020 10:34

- En analyse av Høyesteretts tilnærming til fastsettelsen av full erstatning

v/Sondre Nilsen Rødevand

PrivIus - Journal of Private Law, nr. 211 - 2019

Arrangementer

• jonas-jacobsson-2xaf4tbjxt0-unsplash The COVID-19-Crisis and Company Law - Towards Virtual Shareholder Meetings 28. mai 2020 12:00

Welcome to our Company Law Lunch Seminar.

Presentation by Linn Anker-Sørensen, senior manager at Ernst & Young.

• tinekes-kea-picture POSTPONED: Contemporary Theories in Corporate Law and Corporate Governance - Daughters of Themis Workshop 2020 2. juni 2020 00:00

The theme of the sixth international workshop of Daughters of Themis: International Network of Female Business Scholars, is the highly topical theme of ‘Contemporary Theories in Corporate Law and Corporate Governance’. The aim of the annual workshop is to provide a forum for open, intimate and inspiring discussions with workshop participants selected based on a highly competitive call for papers.

New dates to be set at a later stage.

• Complexifying Finance for Sustainability. A Sustainability-Science & Feminist Approach 2. juni 2020 12:00

Beate Sjåfjell and Hanna Ahlström will present this work-in-progress paper for discussion. The lunch seminar will be held through Zoom and is open for all. If you would like to participate, please contact Beate Sjåfjell to get the Zoom link. A short draft of the paper is available for interested participants by request.

• Digital trial lecture: Hanna Ahlström 17. juni 2020 10:15

Hanna Ahlström will give a trial lecture for the prescribed topic: How might systems thinking impact on our development of law and ethics in the context of sustainable business?

• hann-ahlstrompg-200 Digital disputation: Hanna Ahlström 17. juni 2020 11:15

Master of Science Hanna Ahlström will be defending the thesis Achieving Sustainability in EU Business and Financial Market Law- A Systems Thinking Approach for the degree of Ph.D.

• hann-ahlstrompg-200 Digital disputas: Hanna Ahlström 17. juni 2020 11:15

Master i Naturvitenskap Hanna Ahlström ved Institutt for privatrett vil forsvare sin avhandling for graden Ph.d: Hvordan inkludere bærekraft i EUs selskaps- og finansmarkedsrett - En systemtilnærming

Original tittel: Achieving Sustainability in EU Business and Financial Market Law- A Systems Thinking Approach

Disputasen vil foregå på Engelsk.

• gemma-evans-unsplash Regulating Business in Times of Turbulence: Thinking out of the Box for a Sustainable Future - Call for papers 15. okt. 2020 00:00

Daughters of Themis: International Network of Female Business Scholars celebrates its fifth anniversary in 2020. Daughters of Themis is a network for scholars in all areas of scholarship pertaining to business, including law, economics, management and administration, political science, sociology and natural sciences. We are pleased to announce a call for papers for our quinquennial Conference.

Deadline for abstract - 29 January 2020

• Symposium: Jus og Sosialøkonomi 21. okt. 2020 09:00

Høsten 2020 fyller Professor emeritus i Sosialøkonomi ved Det juridiske fakultet i Oslo, Erling Eide, 80 år. Vi er noen av hans kolleger som gjerne vil benytte denne anledningen til å samtale om, og diskutere, forholdet mellom jus og sosialøkonomi.

• cropped-ls_logo_webbanner_05-2 Lucy Smiths barnerettighetsdag 26. nov. 2020 10:00

Barnerettighetsdagen skal være en møteplass for dem som aktivt jobber med barn og unges rettigheter i hverdagen. Dette gjelder både akademikere, beslutningstagere og praktikere. Deltagerne på barnerettighetsdagen skal få et enda mer bevisst forhold til barnekonvensjonen, slik at de i sitt arbeid kan gjøre en forskjell for barn og unge.