Aktuelle saker

Arrangementer

• Disputas: Selskaper, alminnelige rettsprinsipper og menneskeretter 27. juni 2019 11:15

Ludovica Chiussi ved Norsk senter for menneskerettigheter og Universitetet i Bologna vil forsvare sin avhandling for graden Ph.d :

Selskaper, alminnelige rettsprinsipper og menneskeretter

Original tittel: Corporations and Human Rights- under General Principles of Law

Disputasen vil foregå på Engelsk

• sebastien-le-derout-1075056-unsplash SMART workshop on reform proposals 2. sep. 2019 00:00

SMART has identified a number of barriers, gaps and incoherencies that prevent market actors from contributing to sustainability, as well as some tentative positive trends that need to be strengthened. In this workshop we will concentrate on identifying ways forward towards corporate sustainability, with the aim of developing reform proposals that will contribute to policy coherence for sustainability.

• workugu1 Midway assessment - The Role of Intergovernmental Organisations (IGOs) in Ensuring Internet Security 11. sep. 2019 10:00

PhD candidate Worku Gedefa Urgessa at the Department of Private Law will present his PhD project: "The Role of Intergovernmental Organisations (IGOs) in Ensuring Internet Security ".

• Conference on Cybersecurity, Privacy and Artificial Intelligence 12. sep. 2019 09:00

Save the date!

We will organize a public conference of the VIROS project on 12 September, 2019.

More information will come.

Save the date!

We will organize a public conference of the SIGNAL project on 12 September, 2019.

More information will come.

• jordan-donaldson-jordi-d-106090-unsplash EU policy coherence for sustainable business and finance 17. sep. 2019 08:30

In this workshop, SMART wishes to examine the interactions between policies and to what extent these either enable or constrain the areas of EU sustainability policies, Foreign Direct Investment and the EU Sustainable Finance Initiative, as well as the regulation of the governance of global value chains.

• asbjorko Midtveisevaluering - "Digitalisering av bygningsretten - Begreper gjennom politikk, teknikk og praktikk" 19. sep. 2019 13:00

Stipendiat Asbjørn Korsbakken ved Senter for rettsinformatikk, Institutt for privatrett, presenterer sitt doktorgradsprosjekt "Digitalisering av bygningsretten - Begreper gjennom politikk, teknikk og praktikk".

• dmv-2012 PhD seminar on Companies and Markets 2019 7. okt. 2019 09:00

The topic of this year’s PhD seminar is "Business: Law, Policies and Theory".

• markus-spiske-791507-unsplash Corporate Sustainability Reforms: Securing Market Actors' Contribution to Global Sustainability 24. okt. 2019 00:00

We need the contribution of all market actors: business, citizens, investors, and the public sector to acheive sustainability. However, a number of barriers, gaps and incoherencies that prevents market actors from contributing has been identified by the SMART Project. At this conference we will discuss how to facilitate the transistion to sustainability, with the aim of idenitfying concrete proposals. Look forward to seeing you there!

• cropped-ls_logo_webbanner_05-2 Lucy Smiths barnerettighetsdag 27. nov. 2019 10:00

Barnerettighetsdagen skal være en møteplass for dem som aktivt jobber med barn og unges rettigheter i hverdagen. Dette gjelder både akademikere, beslutningstagere og praktikere. Deltagerne på barnerettighetsdagen skal få et enda mer bevisst forhold til barnekonvensjonen, slik at de i sitt arbeid kan gjøre en forskjell for barn og unge.

• yuriy-bogdanov-428617-unsplash Social justice, business and the pursuit of sustainability 2. des. 2019 11:00

Join us in Oslo in December to explore the complex, interconnected questions concerning social justice and human rights in the pursuit of sustainability, with a particular focus on the role of business and of state regulation of business.

• Symposium: Jus og Sosialøkonomi 21. okt. 2020 09:00

Høsten 2020 fyller Professor emeritus i Sosialøkonomi ved Det juridiske fakultet i Oslo, Erling Eide, 80 år. Vi er noen av hans kolleger som gjerne vil benytte denne anledningen til å samtale om, og diskutere, forholdet mellom jus og sosialøkonomi.