Midtveisevaluering: Den sirkulære økonomiens dilemmaer

Gjestestipendiat Einar Bratteng ved Institutt for offentlig rett presenterer sitt doktorgradsprosjekt. Meld deg på i nettskjema dersom du ønsker å delta på seminaret.

Midtveievalueringen gjennomføres i henhold til Retningslinjer for midtveisevaluering for doktorgradsprogrammet ved Det juridiske fakultet, UiO. Evalueringen består av en åpen seminardel (ca. 90 min.) og et lukket møte (ca. 30 min.). På det lukkede møtet deltar instituttleder (eller dennes representant), veileder/e samt kommentator/ene.

  • Kommentator er professor Knut Bergo fra BI.
  • Midtveisevalueringen ledes av instituttets nestleder, professor Jo Martin Stigen, Institutt for offentlig rett, UiO.
  • Hovedveileder er professor Ole Kristian Fauchald. Medveileder er førsteamanuensis Stian Øby Johansen. 

Om stipendiaten

Einar Bratteng er ekstern doktorgradskandidat ved Institutt for offentlig rett. Hans prosjekt er en såkalt Nærings-PhD som har delfinansiering fra Norges forskningsråd. 

Bratteng er advokat har lang erfaring fra arbeid med miljø- og avfallsrettslige problemstillinger. Han har blant annet publisert boken «Avfallsrett» (2020) på Universitetsforlaget og skrevet Karnovs lovkommentar til forurensningsloven. 

Om avhandlingsprosjektet

Arbeidstittel for avhandlingen er «Den sirkulære økonomiens dilemmaer – hvilke rettslige begrensninger foreligger på utnyttelse av avfall til produkter og råvarer i lys av vedtatte politiske mål for gjenvinning av avfall?».

For mer informasjon, se avhandlingsprosjektets nettsted. 

Publisert 7. sep. 2023 15:58 - Sist endret 14. sep. 2023 13:22