Formuerett for 3. årsstudenter i Privatrettsymposiet 2019

Skal du ta emner innen formuerett bør du få med deg to av de mest sentrale forelesningene under Privatrettssymposiet 2019. Dette er særlig aktuelt for studenter på tredje studieår. Bli også med på faglig samtale spesielt tilrettelagt for studenter.

Hvordan former domstolene formueretten? 

Tid og sted: Torsdag 10.1.2019, kl. 10.15-12.00 - Gamle Festsal

De øverste domstolene har en sentral rolle i utviklingen av formueretten. Bør de tilnærme seg formuerettslige spørsmål prinsipielt eller pragmatisk? Hvordan håndterer norsk, svensk og dansk høyesterett metodiske spørsmål i formueretten? Tre av Nordens ledende jurister tar utgangspunkt i nyere skandinaviske høyesterettsavgjørelser.

Panel: Justitieråd Svante Johansson (Högsta Domstolen, Sverige), Høyesterettsdommer Ingvald Falch (Norges Høyesterett) og professor Vibe Ulfbeck (Københavns Universitet). 
Ordstyrer: professor Ola Mestad (NifS)

Ettersnakk med studentene: Kl 1200-1230

Kåre Lilleholt, Ola Mestad og Marte Eidsand Kjørven møter studentene for å diskutere hvilken betydning spørsmålene har for studier i obligasjonsrett. Særlig studenter på tredje studieår bør bli med!

Hagstrøms minneforelesning:  ”Avtaleloven § 36"

"En lille lovreform med vidtrækkende konsekvenser for nordisk avtalerett”

Tid og sted: 11. jan. 2019 11:30 - 12:30, Gamle Festsal, Domus Academica

Forelesningen gir deg som student innsikt i en av formuerettens helt sentrale diskusjoner, og er en sjelden anledning til å bli introdusert til en av Nordens ledende professorer innen formuerett. Med Professor Mads Bryde Andersen (Københavns Universitet).

Viggo Hagstrøm var professor ved Institutt for privatrett inntil sin død i 2013. Hagstrøm etterlater seg en stor rettsvitenskapelig arv. Hvert år inviteres en anerkjent jurist til å holde minneforelesningen. I 2018 ble minneforelesningen holdt av høyesterettsdommer Johnny Herre (Högsta Domstolen, Sverige).

Les mer om Privatrettssymposiet 2019

Velkommen!

 

Publisert 4. jan. 2019 11:50 - Sist endret 9. jan. 2019 10:46