Meld deg til lovlab innen 17. august!

Har du lyst å lære hvordan du skriver lover og NOUer? I så fall er lovlab og valgemnet JUS 5502 faget for deg. Vi har åpnet for søkere frem til 17. august. Det er fortsatt plasser igjen.

Det første kullet i Lovlab høsten 2019.

Foto: UiO/Steinar Hafto Myre

Hvorfor lovgivningslære og Lovlab?

I Lovlab får du virkelighetsnær undervisning som lærer deg ferdigheter og kunnskaper vi vet du får bruk for i arbeidslivet. Du vil bli del av et aktivt læringsfelleskap. Vi lærer sammen, ikke hver for oss. Det er også verd å merke seg at lovgivningslære er det eneste faget som lærer deg å lage og å skrive regler, ikke bare å tolke regler. Les mer om opplegget her og hvorfor du bør velge lovgivningslære her.

Plasser igjen!

Det er plasser igjen på alle JOU-prosjektene. Les om de ulike prosjektene her. Det er mulig å søke frem til 17. august. Søke gjør du her.

Er det mye obligatorisk undervisning?

Totalt er det rundt 30 timer obligatorisk undervisning, der hoveddelen av undervisningen kommer tidlig i semesteret. Undervisningsplanen finner dere her.

Hvorfor er deler av undervisningen obligatorisk?

Undervisningsopplegget forutsetter aktiv deltakelse og tilstedeværelse. Derfor er en del av undervisningen obligatorisk. En annen grunn til at vi har obligatorisk undervisning er at JOU-rapporten bedømmes etter standarden bestått/ikke bestått.

Er arbeidsbyrden stor?

I fjor valgte flere studenter å arbeide mye med faget og JOU-rapporten. Det gir økt motivasjon når temaet man jobber med er reelle problemer i samfunnet. Men det er ikke lagt opp til at man skal arbeide mer enn i andre fag. Arbeidsbelastningen fordeler seg jevnere over semesteret. Fra første stund arbeider studentene med det som skal bli sluttproduktet – en JOU. I andre valgemner er innspurten før eksamen ekstra krevende for mange. I dette faget vil det meste være gjort før man kommer til eksamenstiden.

Undervisningsopplegget

Jusstudentenes offentlig utredninger (JOU)

I Lovlab arbeider studentene først og fremst arbeid med JOU-rapporten. (Du kan lese JOU-rapportene fra 2019 her.) Arbeidet skjer i grupper støttet av ansvarlig faglærer og undervisningsassistenter. I tillegg vil oppdragsgiverne bidra med innspill. Litteraturen i faget er i større grad ment som verktøy for å skrive en rapport, enn ett materiale som skal studeres fra a til å. 

Seminarer

Undervisningen er lagt opp i bolker. En stor del av undervisningen er lagt tidlig i semesteret. Målet er å gi studentene en god innføring i lovgivningslære som gjør studentene i stand til å starte arbeidet med JOUen. Seminarene er dialogbaserte. Oppstartsundervisningen vil bli avholdt fysisk. Undervisningsplanen kan lastes ned her og les mer om undervisningsopplegget her.

Microsoft Teams

I faget vil vi bruke Microsoft Teams aktivt. Vi vil gjennomføre all digital undervisning i Teams. I tillegg vil hver JOU-gruppe arbeide frem rapporten i et eget rom på teams. Både ansvarlig faglærer og undervisningsassistene vil gi veiledning og komme med tilbakemeldinger i Teams.

Har du spørsmål?

Send ansvarlig faglærer en epost eller ring!

 

Av Jon Christian Fløysvik Nordrum
Publisert 11. aug. 2020 22:23 - Sist endret 12. aug. 2020 11:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere