Aktuelle saker

Arrangementer

• cropped-ls_logo_webbanner_05-2 Lucy Smiths barnerettighetsdag 22. nov. 2018 10:00

Barnerettighetsdagen skal være en møteplass for dem som aktivt jobber med barn og unges rettigheter i hverdagen. Dette gjelder både akademikere, beslutningstagere og praktikere. Deltagerne på barnerettighetsdagen skal få et enda mer bevisst forhold til barnekonvensjonen, slik at de i sitt arbeid kan gjøre en forskjell for barn og unge.

• nora-sveaas-2-olasaether-660px UiOs menneskerettighetspris 2018 5. des. 2018 18:00

Årets prisvinner er Nora Sveaass, professor ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

• menneskerettigheter-colourbox-660 Seminar om menneskerettigheter 6. des. 2018 09:00

Vi retter søkelyset mot dagsaktuell og historisk oppfatning av hva som er, og som bør være menneskers fundamentale rettigheter. Menneskerettighetsarbeid i Norge og internasjonalt vil stå i fokus sammen med tema for UiOs menneskerettighetspris, som i år er tortur og rehabilitering av torturofre.

Programkomiteen har bestått av Ragnhild Helene Hennum, Hanne Hagtvedt Vik, Nora Sveaass og Gentian Zyberi.