Aktuelle saker

• prio-avtale Samarbeidsavtale mellom PRIO og SMR 1. des. 2017 14:17

Institutt for fredsforskning i Oslo (PRIO) og SMR har inngått samarbeidsavtale. Ønsket er å institusjonalisere samarbeid innen både forskning og utdanning.

• fremmedkrigere_productimage Først om fremmedkrigere 16. nov. 2017 13:42

Nå er den kommet: Den første boken som tar for seg fremmedkrigerproblematikken i et skandinavisk perspektiv. Forskere fra Norge, Danmark og Sverige har bidratt med kapitler innen jus, moralfilosofi, statsvitenskap, arabiske studier, kriseberedskap og sosialantropologi.

• gislek Vietnam: etterlyser oppgjør med egne unnlatelsessynder 12. nov. 2017 18:13

-Skal vi lære noe av Ken Burns' og Lynn Novicks NRK-aktuelle dokumentarserie "Vietnamkrigen", så er det aty vi bør ta et oppgjør med egne unnlatelsessynder, skriver SMR-programleder for ASEAN/Vietnam, Gisle Kvanvig, i en kronikk i Aftenposten.

• jh-retts.-kopi Prisvinner Jan E. Helgesen: Rettsikkerhet - til hvilken pris? 24. okt. 2017 18:25

Rettsikkerhetsforedraget av årets prisvinner SMR's Jan E. Helgesen - om rettslige og politiske utfordringer, om spenninger og konflikter, om rettsstaten i vår samtid og aktualiteten i forhold til situasjonen i Europa i dag.

• Prøveforelesning: Sigrid Redse Johansen 15. des. 2017 10:15

Sigrid Redse Johansen ved Norsk senter for menneskerettigheter og Forsvarets Høgskole avholder prøveforelesning over oppgitt emne: The application of the principle of military necessity to cyber warfare: Possibilities and Challenges.

• redse-johansen-200 Disputation: Sigrid Redse Johansen 15. des. 2017 11:15

Sigrid Redse Johansen will be defending the thesis On military necessity: And the commander’s assessment of military necessity under the international law of armed conflict during conduct of hostilities for the degree of Ph.D.

• redse-johansen-200 Disputas: Sigrid Redse Johansen 15. des. 2017 11:15

Sigrid Redse Johansen ved Norsk senter for menneskerettigheter og Forsvarets Høgskole vil forsvare sin avhandling for graden Ph.d: On military necessity: And the commander’s assessment of military necessity under the international law of armed conflict during conduct of hostilities.