Aktuelle saker

• mette-jenssen-2 Klarspråk i domstolene – gav råd til belgiske kolleger 7. mai 2020 17:32

I begynnelsen av mars dro lagmann Mette Jenssen til Brussel for å snakke om klarspråksatsingen i norske domstoler, på invitasjon fra selveste EU-kommisjonen.

• ingunnik Nye forskningsrådsprosjekter 10. feb. 2020 13:45

Instituttet har fått et nytt forskningsrådsprosjekt - RIPPLES. Professor Ingunn Ikdahl deltar i dette, samt et annet nytt prosjekt Forskningsrådet har innvilget til Det juridiske fakultet.

Begge prosjektene berører velferdsrettslige spørsmål i bred forstand: De juridiske etterdønningene av 22. juli og vilkårene for fangers helse er fokus i denne forskningen.

• Presse_anniks Hans Majestet Kongens gullmedalje til Anniken Sørlie 20. juni 2019 12:41

H.M. Kongens gullmedalje tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved Universitetet i Oslo. Anniken Sørlie får medaljen for sin avhandling The right to gender identity. A grounded life cycle perspective.

• cell-malcolm1 UiOs utdanningspris til Malcolm Langford 20. juni 2019 10:21

Langford får prisen for sitt bidrag til å utvikle studentaktiviserende læringsmetoder for jusstudenter, og for å legge til rette for å dreie utdanningen ved Det juridiske fakultet i en digital retning.