Aktuelle saker

• Ny bok om kjønn og rett 16. juni 2022 11:40

Kvinne-, kjønns- og likestillingsperspektiver på retten har en lang tradisjon som forskningsfelt på Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Nå har arbeidet munnet ut i en ny antologi om kjønn og rett i jusstudiet.

• Cecilia Bailliet og logo for FN-biblioteket Førelesing om kvinnelege flyktningar i FN-biblioteket 7. mars 2022 23:18

Cecilia Bailliets førelesing «Kvinnelege flyktningar og kjønnsforfølging» er blitt inkludert i FNs audiovisuelle bibliotek om internasjonal rett. I førelesingsserien bidreg leiande internasjonale akademikarar med førelesingar om dei fleste tema innan internasjonal rett.

• To flaggstenger med det polske flagget og EU-flagget 25 millionar til forsking på demokratisk tilbakegang i Europa 20. jan. 2022 23:39

Det tverrfaglege forskingsprosjektet ENROL vil undersøkje kva for moglegheiter EU har til å hindra utholinga av rettstryggleiken mellom medlemsstatane.

• Bildet kan inneholde: halskjede, hår, ansikt, smil, leppe. Velfortjent barnerettighetspris til Kirsten Sandberg 14. jan. 2022 15:39

Kirsten Sandberg får Redd Barnas Barnerettighetspris 2021 for sitt arbeid med barns rettigheter i Norge og internasjonalt. Prisen deles ut på barnekonvensjonens dag i november.