Aktuelle saker

• Stipend for jusstudenter som skal skrive masteroppgave om klart lovspråk 8. apr. 2019 12:36

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) tilbyr stipender for jusstudenter som skal skrive masteroppgave med leveranse høsten 2019 eller våren 2020.

• Jakten på adekvate norske synonymer - arbeid med klart språk i rettighetsinformasjon 3. apr. 2019 15:04

Satsingen på klart språk er enda i startfasen ved Det juridiske fakultet, men hos studentene som jobber i rettshjelpstiltaket Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) er det allerede en integrert del av arbeidshverdagen. Prosjektleder for klarspråksatsingen Jon Christian Fløysvik Nordrum møtte erfarne medarbeidere og nytilsatte i JURK til en samtale om klarspråk 15. januar. Han fant fort ut at det var han som hadde mest å lære. Juridisk fakultetet ønsker å samarbeider med JURK om klarspråksatsingen.

• utsnitt_lovtekst Lovkonferansen 2019: Om lovgivning, lovspråk og lovforvaltning 26. mars 2019 17:13

Tema for den første lovkonferansen er lovgivningsutfordringer i det 21. århundre. 4. og 5. juni samles akademikere og praktikere for å diskutere hvordan vi kan lage et bedre lovspråk og hvordan vi på en god måte kan digitalisere lovgivning og forvaltning.

• joncn_presse2 Jusens nye språkrøkter 14. feb. 2019 15:24

Førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, Jon Christian Fløysvik Nordrum er intervjuet i siste utgave av Forskerforum om klarspråk og sin rolle som klarspråkforsker.