Aktuelle saker

• Handlingsrom for lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel 4. sep. 2019 10:52

Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og LO har bestilt en utredning fra Nordisk Institutt for Sjørett (Universitetet i Oslo) og Menon om hvilket handlingsrom det er til å stille norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann for utenlandske skip, og hvilke konsekvenser dette kan få. Mandatet har vært det samme som regjeringen har gitt advokatfirma Wikborg Rein/Oslo Economics.

• Vit.ass.-stillinger våren 2020 frist 12. september 2019 27. aug. 2019 15:32

Vil du være vit. ass. på sjøretten våren 2020?

Tjene penger og bygge nettverk mens du skriver masteroppgaven?

Våre vit.ass.-stillinger med tilsetting fra vårsemestret 2020 har søknadsfrist torsdag 12. september 2019.

• signering-gard-uio Sikrer forsikringsrettsfaget 26. aug. 2019 11:36

En avtale mellom næringen og fakultetet sikrer fremtiden til forsikringsrettsfaget ved fakultetet og Nordisk institutt for sjørett. Avtalen har en ramme på inntil 40 millioner over 10 år.

• verdensrom-660 Havrettsforskere vender blikket mot stjernene 16. juni 2019 11:34

Verdensrom-jus er et nytt satsingsfelt. En f orskergruppe ved Nordisk institutt for sjørett retter nå blikket mot verdensrommet og månen, og engasjerer seg i utformingen av rettsregler for bruk av verdensrommet og de enorme ressurse ne som finnes der.

• uio_doktorkreering_jus_060619_dsc06341 Nye doktorander 9. juni 2019 14:19

Her er Sofie Høgestøls tale på vegne av de nye stipendiatene

• Juridisk frihåndstegning 14. mai 2019 19:30

Hvem har myndighet til å frafalle tiltale, når de som var tillagt slik myndighet ikke lenger er der?

• En vellykket sjørettspub 29. apr. 2019 10:51

Den 7. mars holdt Nordisk institutt for sjørett sin første Sjørettspub med temaet «KNM Helge Ingstad – hvilke rettslige spørsmål reises?»

• Dramatisk for Forfatterforeningen 24. apr. 2019 13:57

I debatten rundt Forfatterforeningens æresrett fra 1945, gir Foreningens leder, Heidi Marie Kriznik, i et innlegg i Aftenposten 6. april, en kortfattet begrunnelse for hvorfor Foreningens styre har funnet det riktig å rette en unnskyldning til de etterlatte av 17 forfattere som av æresretten ble ilagt disiplinærstraffer - en unnskyldning som førte til at Kjartan Fløgstad senere meldte seg ut av Foreningen i protest.

• oljedilemmaet Det store oljedilemmaet 28. mars 2019 13:18

Norge står ved et veivalg, som også er juridisk: Skal vi være klimaforkjemper eller oljeeksportør?

• Alle verdens utøvere er prisgitt sveitsisk rett 28. mars 2019 10:32

Dommer avsagt av CAS er sveitsiske voldgiftsdommer.

Det betyr at sveitsisk rett regulerer adgangen til overprøving av CAS-dommer for sivile domstoler, dvs. for sveitsisk høyesterett.

}

• soppel-froukje-507 Ekspertene bidro vesentlig i forhandlingsprosessen mot global kvikksølvkonvensjon 27. nov. 2018 13:42

Studie viser at ekspertens rolle i politiske prosesser kan bidra vesentlig til fortgang i arbeidet med å få igjennom nye globale avtaler.

• havbruksrett-507 Stor satsing på havbruksrett 5. okt. 2018 09:37

Nordisk institutt for sjørett går sammen med universitetene i Tromsø og Bergen i et forskningsprosjekt som skal forske på forskjellige temaer innen havbruksrett. Prosjektet er tildelt nærmere 15 millioner kroner og finansieres av Fiskeri- og Havbruksnæringens Forskningsfond (FHF).

}