Aktuelle saker

• Nominert til "Årets artikkel" 2019 10. mars 2020 10:15

Artikkelen "Tålegrensen for vindkraft" av Pauline Sommerfelt Helle og Henrik Bjørnebye er nominert til Universitetsforlagets pris «Årets tidsskriftartikkel» 2019

• Kronikk: Kan Therese Johaug få idrettens ærespris? 24. jan. 2020 15:35

Skal tidligere dopingdom ekskludere idrettsutøvere fra hjemlige idrettspriser?

• Kronikk: Noen må være talsmann for WADA 6. jan. 2020 12:25

Det internasjonale antidopingbyrået WADA har besluttet sanksjoner mot russisk idrett på grunn av mangelfullt innsyn i russisk dopinghistorikk. Krav om utlevering av autentisk datamateriale, er formelt rettet mot det russiske antidopingbyrået RUSADA, mens sanksjonene er rettet mot "russiske myndighetspersoner" som har vært i besittelse av det aktuelle datamaterialet, gjennom å utelukke disse myndighetspersonene fra idrettslige verv og begivenheter.

• P-piller, friidrett og kjønnsidentitet 30. sep. 2019 10:29

Løpersken Caster Semenya får ikke delta i VM i friidrett. Hennes muskelmasse og oksygenopptak fordrer hormonbehandling – p-piller – for at hun skal kunne delta i kvinneklassen. Urimelig?

• Russisk sportsminister vant i CAS-dom 27. sep. 2019 09:42

Russiske Mutko vant i CAS-dom

Det er likevel ikke mer enn en papirseier om IOC står fast ved sine intensjoner. Den russiske sportsministeren, Mutko, blir nok ikke å se ved framtidige OL.

I desember 2017 besluttet IOC å utestenge den daværende russiske sportsminister - og nåværende visestatsminister - Vitalij Mutko fra samtlige fremtidige OL.

• Handlingsrom for lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel 4. sep. 2019 10:52

Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og LO har bestilt en utredning fra Nordisk Institutt for Sjørett (Universitetet i Oslo) og Menon om hvilket handlingsrom det er til å stille norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann for utenlandske skip, og hvilke konsekvenser dette kan få. Mandatet har vært det samme som regjeringen har gitt advokatfirma Wikborg Rein/Oslo Economics.

• signering-gard-uio Sikrer forsikringsrettsfaget 26. aug. 2019 11:36

En avtale mellom næringen og fakultetet sikrer fremtiden til forsikringsrettsfaget ved fakultetet og Nordisk institutt for sjørett. Avtalen har en ramme på inntil 40 millioner over 10 år.

• verdensrom-660 Havrettsforskere vender blikket mot stjernene 16. juni 2019 11:34

Verdensrom-jus er et nytt satsingsfelt. En f orskergruppe ved Nordisk institutt for sjørett retter nå blikket mot verdensrommet og månen, og engasjerer seg i utformingen av rettsregler for bruk av verdensrommet og de enorme ressurse ne som finnes der.

• uio_doktorkreering_jus_060619_dsc06341 Nye doktorander 9. juni 2019 14:19

Her er Sofie Høgestøls tale på vegne av de nye stipendiatene

• Juridisk frihåndstegning 14. mai 2019 19:30

Hvem har myndighet til å frafalle tiltale, når de som var tillagt slik myndighet ikke lenger er der?