Publisering av videoer

Hvis du bare er ute etter lenken for opplasting, så får du den her: kursopplasting.uio.no

Men første gangen, så anbefaler vi at du leser over informasjonen nedenfor.

Hvor legges videoer?

Hovedregelen for publisering av videoer for undervisning, er at de legges på semestersiden for det aktuelle emnet. I tillegg så vil alle videoer knyttes opp mot forekomster i timeplanen, som f.eks. forelesning eller kurs. MERK at det ikke lenger vil bli delt opp i "undermapper" per fag f.eks., slik som tidligere. Timeplanen er mer oversiktlig for studentene.

Du kan fint laste opp flere videoer, og knytte disse til den samme forekomsten i timeplanen. F.eks. en kort intro video som du legger ut før forelesning. Så selve forelesningen, og kanskje noen temabaserte videoer i tillegg.

Hvem kan se videoen?

Fakultetet har i mange år praktisert at alle forelesningsvideoer legges ut med lesebegrensning. Det vil si at kun studenter på emnet, kan se videoene. I tillegg så kan de kun se dem det semesteret de er oppmeldt i emnet, og det påfølgende. Etter det mister de automatisk tilgangen.

Opplasting av video

UiO har laget en egen løsning, som lar deg enkelt laste opp videoer til semestersidene. Denne er veldig robust, og kan brukes selv hvis man har ustabil/dårlig nettforbindelse.

Som beskrevet ovenfor, så velger du hvilken forelesning videoen skal knyttes til når du laster den opp, og da vil studentene få den opp i timeplanen sin (som de finner på semestersidene).

NB! Til tross for navnet, så fungerer dette også på forelesninger o.l.

Last opp: kursopplasting.uio.no

Publisert 2. juni 2020 18:39 - Sist endret 15. jan. 2021 10:45