Nyhetsbrev fra CELL 5/2020

I dette nyhetsbrevet skriver vi blant annet om praksis Jussbuss og JURK, vi gir deg tips til hjemmeeksamen, vi har en ny artikkel i serien #SkrivRett og Gidske Dekker-Olsen og Malcolm Langford har blitt intervjuet i Juristen om internasjonale studenter i koronatiden.

Studenterfaringer fra juss i praksis (og husk 1. oktober fristen!)

Mira Stokke er student pilarleder i praksispilaren i CELL og jobber som saksbehandler i JURK. Les hva hun og andre tidligere saksbehandlere har å si om erfaringen fra studentdrevne rettshjelpstiltak. De anbefaler deg å søke stilling i Jussbuss eller JURK, men du må skynde deg! Søknadsfristen for vårsemesteret går ut allerede 1. oktober.

Les artikkelen her

Tips til hjemmeeksamen

Høsten 2020 skal de fleste jusstudenter ha fire timer skriftlig eksamen, men det er fremdeles ikke endelig avklart om det blir skole- eller hjemmeeksamen. Skoleeksamen er de fleste godt kjent med fra før. Øystein Kolstad som er studentleder i den digitale pilaren og student senterleder Johanne Maria Rohde Larsen har publisert tips andre studenter kan dra nytte av til hjemmeeksamen.

Les nyhetssaken "Tips til hjemmeeksamen"

Intervju med Gidske Dekker-Olsen og Malcolm Langford i Juristen om de internasjonale studentene  

Dekker-Olsen og Langford har tidligere publisert rapporten Online Teaching, International Students & Specialist Programmes om hvordan de intrenasjonale studentene opplevde koronasituasjonen i vår. De er intrevjuet i Juristen om situasjonen for de internasjonale studentene  

Les intrevjuet her

Se også Evalueringsrapport: Online Teaching, International Students & Specialist Programmes

Klarspråk - hva er det? Ny artikkel i #SkrivRett-serien

I denne artikkelen har studentleder for den skriftlige pilaren, Martin Jonassen, møtt Ida Seljeseth og snakket om hvorfor klarspråk vært viet mye oppmerksomhet i både stat og kommune de siste 15 årene hva hva Klarspråk er.

Les artikkelen her  

Portrett av Ida Siljeseth
Ida Siljeseth blir intervjuet om temaet klarspråk (foto: UiO)

Yoga i Domus juridica 

CELL har tatt initativ til morgenyoga på takterassen i 8ende etg. i DJ hver torsdag. Morgenyogaen ledes av og til av instruktør og av og til av en yoga-app, du trenger ikke ha noe erfaring fra yoga for å være med.

Les mer og meld deg på her    

Andre nyhetsoppslag

Kurs og webinarer

Ønsker du å få CELL-nytt tilsendt, eller avslutte tjenesten?

 

Publisert 24. sep. 2020 16:01 - Sist endret 21. feb. 2022 14:48