Aktuelle saker

A big group of people, sitting in a hall, attending a moot court competition
Publisert 12. aug. 2022 11:23

The Faculty of Law is looking for students to represent the University of Oslo in the prestigious Willem C. Vis International Commercial Moot («Vis Moot») 2022/2023. Participation will give you international experience, meetings with talented fellow students, and improved writing and oral skills.

Bildet kan inneholde: vann, himmel, båter og båtliv - utstyr og forsyninger, azure, surfebrett.
Publisert 22. juni 2022 13:11

CELL legger bak seg sitt andre år med status som et Senter for fremragende utdanning (SFU) og ser frem mot det kommende året. Mye har skjedd på CELL!

Peris Jones, faglærer i emnet Human Rights in Practice. Portrett i fra Domus Juridica
Publisert 21. juni 2022 14:37

Kan man gjøre en forskjell her i verden? Studentene på emnet Human Rights in Practice får muligheten til å prøve, i et nytt undervisningsopplegg hvor de skal jobbe for rettferdighet.

bildet viser vår nåværende studentsenterleder, Øystein
Publisert 29. apr. 2022 12:50

Øystein Kolstad Kvalø har i løpet av det siste året vært ansatt som studentsenterleder for et Senter for fremragende utdanning (SFU) innenfor jus – en stilling bestående av mange ulike oppgaver. Gjennom dette intervjuet ønsker vi å gi dere innblikk i hvordan det er å være studentsenterleder, samt hva arbeidet innebærer. Kanskje du er vår neste studentsenterleder?

bilde av to personer, gutt og jente, jobber hos jussbuss, sitter i kontorstol på plassene sine
Publisert 29. apr. 2022 11:54

Som saksbehandler ved Jussbuss får jusstudentene mulighet til å kunne kjenne på smaken fra arbeidslivet. De ansettes i ett år og har varierte arbeidsoppgaver. Fristen til å søke heltidsstilling går ut 01.05 – kanskje du blir deres neste saksbehandler?

Three judges sit at a podium in the International Court of Justice, one student presents, and several others follow the moot
Published Apr. 27, 2022 12:00 PM

The Faculty of Law provides the opportunity for students to take part in three different moot court competitions in 2022/23. We are now looking for engaged students to represent the University of Oslo in these competitions! Participation will give you international experience, meetings with talented fellow students, and improved writing and oral skills.

to gutter, Christian og Eirik, sitter sammen i sofa
Publisert 22. apr. 2022 13:21

I jussens verden er det viktig å ha gode skriveferdigheter, og én av nøklene til suksess er nettopp det å kunne skrive godt. Fakultetets Skrivelab-prosjekt er et nyopprettet tilbud rettet mot å gi studenter mer hjelp til utforming og skriving av tekster. Vi har tatt en prat med to som har deltatt på skriveverksted for å spørre om deres erfaring.

Bildet kan inneholde: datamaskin, laptop, personlig datamaskin, komfort, sofa.
Publisert 11. mars 2022 13:32

2022 er godt i gang og så langt har CELL åpnet Skrivelaben, lansert artikkelserien "Lov og lære" og fått en rekke nye medarbeidere!

Studenter, prosederer, rettssal, muntlighet i undervisning.
Publisert 23. nov. 2021 14:20

Arbeidet med ferdighetsstigen er fullt i gang, CELL har deltatt i markering av to jubileer, og vi har skapt diskusjon rundt fremtiden til hjemmeeksamen. Les mer om dette i vårt nyhetsbrev!

Forsiden til de fem JOU'ene fra høsten 2020
Publisert 10. nov. 2021 08:00

Lovgivningslære er ett av valgemnene ved Det juridiske fakultet med et litt annerledes undervisningsopplegg. Her kan du lese noen erfaringer fra Rebecca Araldsen Blom, som tok emnet høsten 2020.