Nyhetsbrev fra CELL - November 2021

Arbeidet med ferdighetsstigen er fullt i gang, CELL har deltatt i markering av to jubileer, og vi har skapt diskusjon rundt fremtiden til hjemmeeksamen. Les mer om dette i vårt nyhetsbrev!

Studenter, prosederer, rettssal, muntlighet i undervisning.

CELL ønsker å få inn mer erfaringsbaserte øvelser på jusstudiet, med innføringen av ferdighetsstigen. Foto: UiO/Oda Hveem


Arbeidet med ferdighetsstigen er i gang!

CELL er fullt i gang med å arbeide med ferdighetsstigen og nå er den første rapporten ute! Med ferdighetsstigen ønsker CELL å innføre mer erfaringsbasert læring på jusstudiet og samtidig få mer fokus på progresjon gjennom studieløpet.

Les mer om arbeidet i denne artikkelen.


Bør hjemmeeksamen bli en fast vurderingsform på master i rettsvitenskap?

Student, hjemmeeksamen, datamaskin.
Bør det juridiske fakultetet satse mer på hjemmeeksamen fremover?  Foto: UiO/Oda Hveem

Hjemmeeksamen ble brått innført på Det juridiske fakultet under pandemien. I tre semestre har studenter og undervisere på master i rettsvitenskap fått erfaring med hjemmeeksamen som vurderingsform. Er det på tide å satse mer på hjemmeeksamen på masterprogrammet fremover?

Les kronikken vår i Rett24 her.

Les også kronikksvaret fra Erik Røsæg her.


Pedagogiske ulemper med ny sensorordning

Halvard Haukeland Fredriksen, visedekan for utdanning ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen og styremedlem i CELL Norge, stiller spørsmål rundt effekten av det nye kravet til to sensorer. 

Les Halvards debattinnlegg her.

Se CELLs tidligere høringsinnspill og kronikk om problemtikken rundt dobbel sensorordningen.


SFU-ordningen 10 år

Ordningen med sentre for fremragende utdanning ble opprettet av Kunnskapsdepartementet i 2010 og er en nasjonal prestisjeordning med fokus på utvikling av undervisning og læring i høyere utdanning. I juni 2020 startet CELL sin femårsperiode med status som Senter for fremragende utdanning.

I år feirer ordningen 10 år, og i den forbindelse ble det avholdt nettverkssamling for alle sentrene i landet. CELL fikk æren av å bidra som arrangør av en workshop om studentpartnerskap.

Se opptak fra innledningen av nettverkssamlingen her.


Nye Education Fellows ved CELL

Bildet kan inneholde: person, panne, hår, nese, ansikt.
Fra venstre: Runar Hilleren Lie, Emily  M. Weitzenböck, Jørgen Skjold, Johann Ruben Leiss.

Denne høsten har vi fått fire nye education fellows ved CELL! CELL Education Fellows er en tittel som blir gitt til personer som bidrar til kvalitetsutviklingen i senteret.

De nye medlemmene er:

  • Runar Hilleren Lie, stipendiat ved PluriCourts.
  • Emily M. Weitzenböck, førsteamanuensis ved OsloMet.
  • Jørgen Skjold, postdoktor ved Det juridiske fakultet, UiO.
  • Johann Ruben Leiss, førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet.

Runar er tilknyttet CELL-prosjekter som jobber med digital innovasjon og undervisning. Emily jobber med læringsanalyse og forskning. Jørgen og Johann bidrar i arbeidsgruppen for prosedyresatsningen.

Les mer om education fellows-ordningen her.


Jussbuss 50 år!

Bildet kan inneholde: gjøre, elektrisk blå, merke.Jussbuss fyller 50 år i år! I den anledning fikk representanter fra CELL æren av å delta i jubileumsfeiringen, hvor Jon Christian Nordrum holdt en tale på vegne av CELL.


Les talen i sin helhet her.


Ledige stillinger!

Bildet kan inneholde: stol, håndskrift, tre, kunst, skrift.

Vi har flere stillinger ute for øyeblikket. Sjekk de ut selv, eller tips andre!

Seniorkonsultent tilknyttet CELL og studieadministrasjonen.
Vil du bidra med å utvikle læringsmiljøet på fakultetet? Vi leter etter en utadrettet seniorkonsultent med ansvar for å bidra inn i våre prosjekter. Søk innen onsdag 24. november!

Studentledere ved CELL
Er du student og vil være med på å utvikle undervisningen i jusstudiet? CELL søker etter studentledere. Søk innen onsdag 1. desember!

Publisert 23. nov. 2021 14:20 - Sist endret 24. nov. 2021 09:32