Reisebrev - Side 4

Publisert 10. juni 2009 10:45

Stockholm anses ofte av de fleste svensker som Skandinavias hovedstad. Et studieopphold ved byens universitet vil i stor grad kunne bekrefte en slik karakteristikk. Men det vil ikke være en overdrivelse å konstatere at studentmiljøet mer enn noe annet er internasjonalt.

Publisert 28. apr. 2009 11:15

Vi ankom Zaragoza 7. januar 2009 med alt skrotet vi hadde klart å pakke med oss for et halvt års studieopphold i Spania. Vi klarte så vidt å trille med oss pikkpakket vårt og det var med lettelsens sukk at det første vi så da toget trillet inn på perrongen var hotellet vi skulle bo på. For nei, vi hadde jo ikke klart å finne oss et sted å bo.

Publisert 22. apr. 2009 14:17

Strasbourg kalles ofte Europas hovedstad, blant annet på grunn av beliggenheten midt i Europa. Fra Strasbourg er det bare noen minutter til Tysklandsgrensen, og mang en fattig student har krysset grensen ved hjelp av sykkel eller buss for å handle billige dagligvarer i Kehl, Strasbourgs tvillingby rett over elven.

Publisert 22. apr. 2009 14:14

“If you’re a stressed person and always in a hurry, go to New York. If you’re a patient and laid back kind of person, you just stay here in Chicago”. Dette var noe av det første vi fikk vite om Chicago da vi kom hit i vinter. Og vår amerikanske venn skulle vise seg å ha rett!