Stipender og lån

Mange studenter er bekymret for at et utenlandsopphold er vanskelig å finansiere, men det finnes flere attraktive ordninger som gir finansiell støtte til å gjennomføre et utenlandsopphold.

Lånekassen

Lånekassen gir støtte til utveksling og gradsstudier (for eksempel LL.M.-grad) i utlandet. 

Erasmus+

Studenter som reiser på utveksling gjennom Erasmus+ programmet får i tillegg til støtten fra Lånekassen Erasmus+ stipend. Erasmus+ stipendet blir regnet ut på grunnlag av hvor mange måneder du skal studere i utlandet. 

Nordplus

Studenter som gjennomfører et korttidsopphold eller sommerskole hos en Nordplus-partner vil kunne motta et Nordplus-stipend (dersom stipendmidlene til Nordplus-nettverket ikke er tilstrekkelig i forhold til antall søkere tildeles stipendmidlene i forhold til opptaksreglementet for studier i utlandet). 

Aker Scholarship

Aker Scholarship gir støtte til master- og doktorgrader innenfor alle fagfelt ved ni av verdens ledende universiteter: Harvard, Caltech, MIT, Stanford, University of Pennsylvania, Oxford, Cambridge, Imperial College London og National University of Singapore (NUS).

Som Aker Scholar får du finansiering og du vil normalt ikke pådra deg studielån under oppholdet. Du vil også få viktig bistand i søknadsprosessene til universitetene som ofte kan være kompliserte.

 

Angående finansiering av utenlandsopphold finner du også informasjon på UiOs sentrale sider.

 

 

Publisert 22. apr. 2009 14:46 - Sist endret 8. jan. 2021 14:26