Reisebrev fra Bond

I starten av september 2015 ankom jeg Gold Coast i Australia. På den såkalte «Gullkysten» kan du kombinere internasjonale studier med tilgang på noen av verdens flotteste strender – bare et steinkast unna!

Australia, Foto: privat

Miljøet på universitetet er internasjonalt, med nesten flere utvekslingsstudenter enn australiere. Studiehverdagen på Bond er annerledes enn hjemme i Norge – og med en svært praktisk tilnærming til studiene. Undervisning foregår i forholdsvis små grupper, med aktiv deltakelse.

Slik søker du på utvekslingsstudier

Ulike vurderingsformer

I de fagene jeg hadde ble vi eksaminert på vidt forskjellige måter, både i form av flere store og små innleveringsoppgaver, hjemmeeksamen, prosedyre (fiktiv rettsak), muntlige presentasjoner, samt aktiv deltakelse i timen. Bond har et variert tilbud hva gjelder juridiske fag, og jeg valgte kun emner med et internasjonalt aspekt. Når det gjelder valg av fag, er mitt råd å være tidlig ute i alle søknads- og registreringsprosesser.

Gode fasiliteter

Australia, Foto: privat

Bond University har gode fasiliteter tilgjengelig for sine studenter, og det kan kort nevnes restauranter, caféer, treningssenter, svømmebasseng, fotballbaner og så videre. I tillegg finnes det et variert tilbud av studentaktiviterer- og foreninger, alt fra fotball til dykking til cheerleading, for å nevne noen.

Jeg anbefaler å ta del i Bonds fadderuke – den såkalte «O-week». Fadderuken kan by på en mengde arrangementer og aktiviteter, samt muligheten til å møte andre studenter og akademiske ansatte.

Hvor skal jeg bo?

Gold Coast ligger i delstaten Queensland – og er en eneste lang kystlinje, som ligger midt i mellom byene Brisbane og Byron Bay. Bond University er lokalisert i forstaden Robina. Noen studenter valgte å bo på campus, andre i boligkomplekser i nærheten av universitetet (som f.eks. Varsity Shores, her bodde det mange norske studenter)  og noen bodde «på stranda». Kollektivtilbudet er kanskje ikke helt ideelt, så hvis man velger å bosette seg et stykke fra universitetet, er det en fordel å investere i en bil. Jeg vil kanskje si at det er en fordel å ha funnet seg et sted å bo – i det minste ha gjort seg opp en mening om hvor man vil bo før man ankommer studiestedet.

På fritiden

Australia, Foto: privat

Gold Goast kan by på fantastisk strandliv, eksotisk natur- og dyreliv, massevis av gode spisesteder og matmarkeder, et yrende natteliv og spennende turistattraksjoner i umiddelbar nærhet. Storbyen Brisbane og surfebyen Byron Bay, ligger kun én times kjøretur unna i hver sin retning. En tur eller to til Lamington nasjonalpark er heller ikke å forakte. Benytt også muligheten til å ta deg en bil- eller flytur for å besøke de mange fantastiske stedene rundt omkring i Australia. Sydney var for eksempel bare ca. én times flytur unna!

Av Sara
Publisert 7. des. 2015 13:45 - Sist endret 6. feb. 2019 09:49