Reisebrev fra Glasgow

Glasgow er undervurdert. Byen har et ufortjent rykte på seg for å være en stygg og farlig industriby. Byen er sjarmerende og man kan ikke være et sted i byen uten å se noe grønt.

Glasgow, Foto: privat

Glasgow betyr ikke ”Dear Green Place” for ingenting. Universitetet har en Harry Potter-way over seg og menneskene i denne byen er vennlige, hjelpsomme og rause.

Bosted

Det fineste strøket er West End og Hillhead, rundt Byres Road og området rundt den store Kelvingroove park. I hjertet av dette området ligger Universitetet. Her myldrer det i flerkulturelt studentsamfunn. Ikke så rart når Universitetet har studenter fra over 100 forskjellige land. Kom i tide – det er mange om benet når det nærmer seg semesterstart, spesielt på starten av høstsemesteret.

Å få studentbolig på campus i regi av Universitetet er nærmest umulig, så man må benytte seg av nettsider som www.gumtree.com.

Skolehverdagen

Glasgow, Ashton Lane, Foto: privat

Skolen starter men en Orientation Week i midten av september, etterfulgt av Freshers Week som primært retter seg mot førsteårsstudenter slik som Fadderuken i Oslo. Orientation Week er et opplegg for utvekslingsstudenter med spennende utflukter, sightseeing og aktiviteter. I denne uken er det mange mennesker rundt om på campus som har på seg t-skjorter med skriften ”Ask Me”.

Etter disse to ukene starter undervisningen som består i lectures og tutorials, svært likt slik forelesninger og kurs foregår i Oslo. Forelesningene er ikke obligatoriske slik at man har litt frihet til å reise rundt. Tutorials er obligatorisk og det er nødvendig å forberede seg godt. Tutorials består av ca 10 studenter og en lærer som legger opp til diskusjon.

Praktisk informasjon

  • Skolebøker kan kjøpes i bokhandelen på campus, og er billige i forhold til i Norge.
  • Det er ikke så mange fag å velge mellom og dersom man velger fag på tvers av nivåene kan man få trøbbel med å få de til å passe sammen. Dra rett til studieveilederne og få timeplanen ordnet. Det er muligheter for å bytte fag innen to uker fra undervisningen starter.
  • Studentidretten koster 40 pund for et semester. Fitness senteret er helt kurant og man kan delta i uendelig mange forskjellige sportsklubber.
  • Nesten alle steder i Glasgow har studentrabatt, så ha studentkortet tilgjengelig at all times.
  • Se opp for tirsdager på byen – dette er studentkvelden hvor det meste av drikke koster 1 pund stykket.

To do

Glasgow, Botanic Garden, Foto: privat

Sjekk ut bargaten Ashton Lane, flotte restauranter som Stravaign og Ubiquitous Chip, parkene der det kryr av ekorn og rever og shoppingen i sentrum, særlig Buchanan Street.

Publivet og musikk særpreger kulturen her. Ta også noen utflukter til noen av de gamle slottene og Lochene som ikke ligger langt unna. Lær deg opp innen whiskey på et destilleri også.

Av Marie
Publisert 25. okt. 2013 13:57 - Sist endret 21. aug. 2014 15:46