Reisebrev fra Palermo (IKRS-studenter)

Vi er tre kriminologistudenter som var på utveksling i Palermo høsten 2021. Palermo ligger på Sicilia og er kjent for sin rike historie, kultur og arkitektur. Utvekslingen har vært en fantastisk opplevelse og vi oppfordrer alle til å dra.

Bildet kan inneholde: sky, vann, himmel, fjell, naturlig landskap.

Foto: privat

Vi startet med å søke fag allerede i juli. Da vi ankom Palermo fant vi ut av at flere av fagene gikk på italiensk, ikke fantes lenger eller at vi rett og slett ikke fikk svar fra professoren. Dette førte til at vi måtte endre hele vår Learning Agreement som vi fylte ut før vi reiste ned. Det er derfor greit å være bevisst over at det blir endringer i fagene du søkte før avreise.

Skole og organisering

Vi fikk ikke noe informasjon om når semesteret startet, noe som førte til at det var vanskelige å planlegge. Høstsemesteret startet i begynnelsen av oktober, men det er noe individuelt fra fag til fag. Semesteret varer formelt til februar, men på grunn av vårsemesteret i Norge dro vi i desember. Dette er lurt å avklare med professorene og koordinatoren deres, slik at de kan tilrettelegge for eksamen.

Når du ankommer Palermo, er det lurt å ta kontakt med incoming.students@unipa.it for det formelle (check-in) før du møter din koordinator. Universitetet i Palermo er ikke kjent for å være organiserte, så smør deg med tålmodighet. Likevel er de flinke til å hjelpe til og møter oss Erasmus studenter med en god forståelse. På utveksling i Palermo er det viktig å ta ansvar for alt det formelle/ administrative, men husk at det alltid ordner seg J

Sosialt

Foto: privat
Foto: privat

Erasmus Network Palermo er kjempeflinke på det sosiale livet ved siden av studiene. Det er flere arrangementer i uken, som f.eks. beerpong, International dinner, turer til andre byer og andre sosiale sammenkomster. Det er svært enkelt å bli kjent med nye folk og de fleste studentene er veldig imøtekommende. Det er derfor ikke noe problem å komme til Palermo alene! Følg Eramus Palermo på facebook og bli med i WhatsApp- gruppen deres, der alt blir annonsert. I slutten av september var det «welcome week» som er tilsvarende fadderuke, som vi anbefaler alle å bli med på.  Det er studenter fra hele verden i flere aldre som er på utveksling i Palermo, men svært få fra Skandinavia.

Kulturelt

Byen er svært kaotisk med mye mennesker, biler og søppel. Samtidig har den sjarmerende gater og vakre bygninger. Sicilia ligger i Sør-Italia og det er en stor forskjell fra Nord-Italia, så vær forberedt på at det er ganske annerledes enn f.eks. Roma. Likevel har det sitt italienske preg med mange fine restauranter og barer. Været er varierende både fra måned til måned, men også fra dag til dag. September er en fin sommermåned, mens i desember varierer gradene fra 7 til 15 grader.

Bolig

Bildet kan inneholde: himmel, sky, anlegg, bygning, vindu.
Foto: privat

Palermo er delt inn i en ny og en gammel del av byen. Vi bodde i den nye delen av byen, kalt Politeama. Det trivdes vi godt med, men vi hadde flere venner som bodde i den eldre delen av byen. Den eldre byen ved sentralstasjonen føltes for oss mer utrygg, spesielt på kveldstid. Vi leide bolig gjennom Airbnb, og fant den to måneder før overtakelse. Alternativer til Airbnb er å finne leilighet på Idealista.it, der vil prisene (og kvaliteten) være noe lavere.

Transport

Byen er sentrert rundt gaten kalt «Via Maqueda», så dersom man bor i nærheten av den, vil man ha gangavstand til det meste. Palermo har flere fine strender, men de krever transport ut av selve bykjernen. Dette er mulig både med sykkel, buss og tog. Bussystemet er relativt dårlig; det går busser, men de går sjeldent på tiden. Ellers er det god togforbindelse til store deler av Sicilia.

Generelle tips

Bildet kan inneholde: vann, himmel, vannforsyning, strand, azure.
Foto: privat

Vær tålmodige og nyt livet i Palermo. Italienere er svært bedagelige og ting er uorganisert, men det ordner seg alltid til slutt. Vi anbefaler alle å dra på utveksling til Palermo, du kommer ikke til å angre!

Av Siri
Publisert 20. des. 2021 14:56 - Sist endret 20. des. 2021 14:56