Reisebrev fra Perth

I midten av juli 2011 ankom jeg Perth, Australia. Perth har nesten 2 millioner innbyggere, men fremstår ikke som en storby. Byen har mange koselige butikker og kafeer, samt en god del bra utesteder. 

Rottnest Island, Foto: privat

Stedet har også en fantastisk kystlinje med flotte strender og gode snorkle- og surfe muligheter. 

Bolig – Currie Hall

Jeg søkte rom ved et av skolens college (Currie Hall) tidlig og det er veldig viktig da det er stor etterspørsel. Currie Hall holder nå på å utvide, og det vil bli kjempefint når arbeidet er ferdig i februar 2013, men før det må man nok belage seg på en del bråk. Ellers er maten det eneste negative jeg har å si om Currie Hall. Du får servert mat tre ganger daglig, noe som er bra, men spennende mat var det vel ikke akkurat. Men det var spisbart, og det går rykter om at mattilbudet skal forbedres!

Når man bor på college er kjempelett å komme i kontakt med folk, og stedet arrangerer o-week (fadderuke), fester, sportsarrangementer og andre happenings. Og om du vil ut på byen en tur er det alltid noen som er med, uansett ukedag...

Noe man bør tenke på før man velger å søke til et av de 5 collegene som finnes rett ved campus er at de andre mest sannsynlig er yngre enn deg. Jeg var 22/23 når jeg var der. De  fleste andre på Currie var vel mellom 19 og 21 år, men jeg følte ikke at det var et problem.

University of Western Australia, Foto: privat

Universitetet – undervisningsmetoder

Undervisningen var litt annerledes lagt opp enn det jeg var vant til. Det er ukentlige forelesninger i hvert fag, samt kurs som gir poeng ved oppmøte. Ulike fag hadde ulike måter for evaluering, men det var blant annet innleveringsoppgaver, gruppepresentasjoner, oppmøte/deltakelse i kursene, hjemmeeksamen og skoleeksamen. Selv om det var annerledes syntes jeg at dette nesten var bedre enn opplegget hjemme, særlig siden jeg bare hadde 2 skoleeksamener på 2 og 3 timer hver.

Sosiale ting og utflukter

Aktiviteter som er lett tilgjengelige er skolens treningssenter, og de tilbyr også mange kurs både innen sport og andre ting. Det var også en haug med faglige, sosiale og sportslige grupper/foreninger. Jeg var med på skolens golfgruppe, og representerte skolen ved universitetslekene på østkysten i ”springbreak” noe som var kjempe gøy.

Andre ting jeg gjorde var å ta turer til Fremantle, en liten koselig havneby en halvtime fra Perth som er mest kjent for sitt bryggeri ”Little Creatures”.  På Øya Rottnest Island 20 min med båt fra Fremantle var jeg også to ganger. Den har hele 63 strender og er perfekt for en helgetur med venner. Om man ikke ønsker å dra fra fastlandet er det fortsatt mange strender å velge mellom. Vi pleide å dra til Cottesloe beach som var 20 min unna der jeg bodde med buss.

Jeg håper du fikk lyst til å dra til UWA og Perth. Jeg anbefaler stedet på det sterkeste, og selv om du ikke vil hit, så anbefaler uansett å dra på utveksling.
 

Av Cathrine
Publisert 22. feb. 2012 12:57