Reisebrev fra Aarhus

Hyggelige Aarhus er Danmarks nest største by, og rundt 40.000 studenter ved Aarhus Universitet gjør Aarhus til den ideelle studentby. Campus ligger sentralt plassert i Aarhus og er omringet av den flotte Universitetsparken.

Aarhus, Foto: privat

Som utvekslingsstudent ved Aarhus Universitet kan du forvente høy faglig standard og et inkluderende studentmiljø. Det er mange spennende engelskspråklige fag å velge i, og som norsk utvekslingsstudent kan du til og med velge fag på dansk.

Høyt faglig nivå

Du vil oppleve at studiehverdagen er ganske lik som på UiO, med et stort utvalg lesesaler og kurs et par ganger i uken. Det er ikke store fellesforelesninger slik vi er vant til, men kurs i ”klasserom” hvor det forventes at du deltar aktivt. Høyt faglig nivå og engasjerte lærere er gjennomgående på Aarhus Universitet.

Aarhus, Foto: privat

Annen eksamensform

Eksamensformen er vel det som skiller seg mest ut fra det vi er vant med på UiO. De fleste av valgemnene på masternivå har muntlig eksamen på ca. 20 minutter. Dette var utvilsomt en ny og utfordrende eksamensform, men utrolig nyttig og lærerikt.

Sosialt mye å by på

Når det kommer til det sosiale har Aarhus Universitet mye å by på. Jeg vil definitivt anbefale å delta på ”Intro Week” i starten av semesteret, for her vil du møte mange andre utvekslingsstudenter fra hele verden. Dette er en uke med litt faglig og praktisk informasjon, men også mye sosial aktivitet og moro. Her vil du få muligheten til å bli kjent med dine medstudenter og å bli kjent med byen.

Aarhus, Foto: privat

Fredagsbarer

Gjennom hele semesteret har Universitetet også såkalte ”fredagsbarer”, hvor hvert fakultet har sin egen fredagsbar som rigges til i kantinen eller i et klasserom. Dette er veldig populært, og gir deg også muligheten til å bli kjent med danske studenter.

Utflukter

Det arrangeres også gjennom Universitetet utflukter til forskjellige steder i Danmark som man kan melde seg på, blant annet Skagen, Legoland og Ebeltoft. Dette gir deg muligheten til å oppleve ditt nye hjemland sammen med dine nye venner, og anbefales på det sterkeste!

Nyttig med sykkel

Aarhus, Foto: privat

Når det gjelder det praktiske, er det å skaffe seg en sykkel absolutt å anbefale. Aarhus er en relativt liten by, og sykkel er absolutt den enkleste måten å komme seg rundt på. Ellers vil jeg anbefale språklæringssenteret ”Lærdansk” hvis du er interessert i å lære å prate dansk. Mange dansker er ikke så gode på å forstå nordmenn, så det å lære seg småord her og der kan være nyttig i hverdagen.

 

 

 

 

 

 

 

Av Camilla
Publisert 3. aug. 2017 13:11 - Sist endret 3. aug. 2017 13:11