Reisebrev fra Barcelona

I utgangspunktet var vi begge litt skeptiske til å utveksle til byen Barcelona, et populært turistmål med høy partyfaktor.

Barcelona, Tibidabo, Foto: privat

Dette fordi vi ikke ville ende opp med noe tilsvarende et semester på Bali. Denne frykten skulle vise seg å være ubegrunnet.

La Ciudad

Barcelona bærer en del fellestrekk med Bergen. Det er landets nest største by, navnet starter på B, befolkningen har en patriotisme som kan virke litt ute av kontroll og enkelte fragmenter kjemper for løsrivelse.

Likevel vil vi anbefale utveksling til Barcelona fremfor Bergen, ettersom Barcelona også har strender, varmere og tørrere klima og er Spanias (selverklærte) kulturhovedstad. De har dog ikke Bryggen, men det finnes en flere kilometer lang promenade langs de hvite strendene.

La Escuela

Barcelona, Foto: privat

ESADE er nok et mer kjent navn blant studenter innenfor økonomi og ledelse, ettersom dette var skolens opprinnelige retning. Senere har skolen utvidet til også å omfatte et juridisk fakultet, men fortsatt med fokus på handel.

Med en pris på opptil 280.000 kroner for ett år, tar studenter og professorer studiene svært seriøst. All undervisning er obligatorisk, og forberedelser til timer og oppgaver blir kontrollert.

Å bo i en by med fint vær verdsettes ikke like mye når man drar på skolen før solen står opp, og drar hjem etter solen går ned. Likevel, hvor mye tid tilbrakt på skolen varierer fra elev til elev - uke til uke.

La Vida Social

Barcelona, La Mercè, Foto: privat

Mange av Barcelonas innfødte innbyggere er grundig lei av tilflyttere som presser opp boligpriser og ”stjeler” jobber. For noen har dette skapt et lunkent forhold til utlendinger. Derfor, for de som har reist litt i Spania, vil innbyggerne her fort oppleves som mindre hyggelige og kontaktsøkende enn man ellers er vant til.

På en annen side, skolemiljøet er over all forventning. Antallet utvekslingsstudenter ved skolen er mange nok til at det er lett å finne minst én man kan komme godt overens med, men likevel ikke flere enn at ”alle kjenner alle”.

Og, VIPPS har man tilbud om gratis sofaplass i alle verdens hjørner – Berlin, Singapore, Washington, Argentina, og Bergen.

Husk:

Solkrem.

God forsikring før du reiser – Speedy 30 vil bli stjålet.

Det finnes ingenting kalt ”intimsone” i Barcelona.

Camp Nou er stort.

Er du ikke overbevist enda? Vi minner om at det kun koster 399,- med Norwegian for å besøke din nye kjæreste Féderico.

Av Charlotte, Oscar
Publisert 4. jan. 2017 09:50 - Sist endret 4. jan. 2017 09:50