Reisebrev fra Glasgow

University of Strathclyde er et av fire universiteter i Glasgow og det andre universitetet som Det juridiske fakultetet har avtale med. De fleste som tenker på å dra til Glasgow ser gjerne for seg et opphold på det ærverdige University of Glasgow med sine fine bygninger.

Glasgow, Foto: privat

Jeg vil derimot anbefale et opphold på University of Strathclyde og mye av det har med studentmiljøet og fagutvalget å gjøre.

Studiestedet

Strathclyde er et nyere universitet som har vunnet flere priser for blant annet forskningsmiljø og kvalitet på studiene.

Campus er stort og moderne og ligger midt i byen. Lærerne holder høy akademisk standard samtidig som de alle er utrolig imøtekommende for studenter som har spørsmål.

Freshers Week og Introduction Week

Oban, Foto: privat

Studieåret starter med enten en Freshers Week på høsten eller en Introduction Week på vårsemesteret. For utvekslingsstudenter foregår begge ukene omtrent som fadderuken i Oslo, med omvisninger, ekskursjoner til whiskydestillerier og lignende.

I tillegg vil man bli kjent med forskjellige studentorganisasjoner som arrangerer både fester og ekskursjoner for utvekslingsstudenter.

Veldig godt fagutvalg

Fagutvalget på Strathclyde er veldig bra med ca. 20 ordinære fag hvert semester som utvekslingsstudenter kan velge mellom. Hvis du i tillegg sier at du er fra UiO er det mulig å få velge fra valgfagene på masternivå, men her må det en individuell søknad til studieseksjonen på Strathclyde til.

Pensumbøkene er relativt billige og kan kjøpes i bokhandelen på campus.

Lectures og tutorials

Kelpies, Foto: privat

Undervisningen består av lectures og tutorials, svært lik slik forelesninger og kurs foregår i Oslo, men de løper samtidig så man har kurs og forelesning om samme tema på samme uke.

Forelesningene er ikke obligatoriske slik at man har litt frihet til å reise rundt. Tutorials er obligatorisk og det er nødvendig å forberede seg. Tutorials består av ca. 15 studenter og en lærer som legger opp til diskusjon.

Bosted

Glasgow har mange forskjellige alternativer for bolig, og det er mulig å få plass i studentboligene til universitetet. Selv valgte jeg å bo i en Private Hall, som er en privateid studentbolig som lå midt i byen i gangavstand fra alt. Stedet var bygget i 2015 og alt fungerte som forventet.

What to do

Highlands, Foto: privat

Glasgow ligger på vestkysten av Skottland og er et ypperlig utgangspunkt for å se Skottland og ikke minst the Highlands.

Selv dro jeg nesten hver helg på dagsturer med buss gjennom selskapet ISUK som er et selskap laget for å vise internasjonale studenter i Skottland. Her kan man ta med venner eller bli kjent med andre studenter fra de andre universitetene i byen. Turene går for eksempel opp til nordspissen av Skottland eller ned til England.

Ellers så kan Glasgow by på et yrende uteliv med gode priser og studentrabatter stort sett over alt, særlig på tirsdager hvor en middag med en pint koster rundt £6.

Uansett hvor du reiser på utveksling vil jeg anbefale opplevelsen på det sterkeste.

Av Kristine
Publisert 28. juni 2017 16:10 - Sist endret 28. juni 2017 16:10