Reisebrev fra Leicester

Dersom du bare lurer litt på om du skal dra på utveksling – dra! Det er kanskje litt klisjé å si, men man lærer så utrolig mye, både om seg selv, kultur, fag, språk og mennesker.

Leicester, University of Leicester, Foto: privat

Etterpå sitter man igjen med en annerledes erfaring, et nytt perspektiv, mange minner og venner fra hele verden. Vi valgte å dra til Leicester i England og fikk en helt fantastisk opplevelse.

Om Leicester

Leicester er en ganske stor, flerkulturell by med ca. 350 000 innbyggere.

Byen ligger midt i England, så det er et godt utgangspunkt for å reise rundt i landet. Setter du deg på toget er du midt i London på litt over én time. Bare husk å bestille billetter til buss eller tog i god tid da prisene varierer mye.

Universitetsbygningene er samlet på et stort campus som ligger ca. en halvtimes gåtur fra sentrum. Her kryr det av studenter og etter et par uker kommer du alltid til å møte en eller flere du kjenner. I tillegg er det flere cafeer og restauranter du kan slenge deg ned på.

Det er flere fine parker i byen som kan brukes både til joggeturer og avslapning en solskinnsdag, for eksempel Victoria Park og Abbey Park.

Leicester, Abbey Park, Foto: privat

Fagvalg og undervisningform 

Fagvalget gjøres før du reiser fra Norge, og du kan velge mellom en rekke fag. De fleste får disse bekreftet når de kommer til Leicester.

Undervisningen består av forelesninger, tutorials og seminarer. I tutorials blir man plassert i en gruppe på maks 8 personer som samles på en professors kontor én time annenhver uke for å diskutere temaer vi måtte forberede på forhånd. Dette var litt skremmende i starten, men utrolig lærerikt ettersom terskelen for å stille spørsmål var lav.

Bøkene du trenger får du lånt på biblioteket. Vi hadde hjemmeeksamen i form av essays. Oppgavene ble utdelt allerede i midten av mars, med frist i begynnelsen av mai.

Bolig

Leicester, Freemen's Common, Foto: privat

Universitetet garanterer studentbolig til utvekslingsstudenter. Vi anbefaler at du velger enten Nixon Court eller Freemens’s Common som ligger i 5 minutters gåavstand fra universitetet. Det er enkel standard i boligene, men vi synes det var verdt det for å ha mer penger til opplevelser i utvekslingsperioden.

Ting å gjøre

Det finnes en haug av studentforeninger tilknyttet universitetet, så det er noe å gjøre for alle. Vi anbefaler at dere melder dere inn i ULEES – University of Leicester Erasmus & Exchange Society. De arrangerer en rekke turer rundt om i UK i helgene i tillegg til flere sosiale arrangementer i uka.

På campus ligger det et stort og fint treningssenter med blant annet svømmehall. Det er imidlertid ganske dyrt å være medlem, men muligheten er der dersom man vil prioritere dette.

Vi var så heldige å oppleve at Leicester City vant Premier League. Som kjent er fotball stort i England og billettene rives derfor fort bort. Planlegg i god tid hvis du vil få med deg en kamp!

Av Kristina, Anders
Publisert 23. aug. 2016 13:57