Reisebrev fra Münster

Münster - en ukjent by for de fleste nordmenn, men en kjent studentby i Tyskland. Münster er en sjarmerende passe stor by (ca. 300 000 innbyggere), der alt er innen rekkevidde i sentrum. Rett utenfor sentrumskjernen er det en 4,5 km lang sirkelformet gang- og sykkelsti som heter "Promenade".

Bildet kan inneholde: himmel, vindu, sky, bygning, by.

Foto: privat

Her er sykkel fremkomstmiddelet, enten man skal til universitetet, trening eller skal treffe venner. Rundt om i hele byen er det sjarmerende lave murhus, kirker og grøntarealer. Det juridiske fakultetet ligger sentralt plassert i sentrum.

Universitetet

Westfälische Wilhelms-Universität Münster (WWU) har mange utvekslingsstudenter hvert semester. Min erfaring er at administrasjonen svarer raskt på henvendelser og er behjelpelige med ulike spørsmål om studiet.

Bildet kan inneholde: himmel, bygning, anlegg, sky, tre.
Foto: privat

På starten av semesteret får alle tildelt en «Buddy», og det er mulig å delta på et gratis språkkurs i to uker. Du tar en test og blir inndelt etter språknivå. Jeg anbefaler å delta på kurset, for dette var en super anledning til å få venner på starten av semesteret.

Anbefalinger

Det er mange fag å velge mellom både på engelsk og tysk. Jeg anbefaler å ta undervisningen på tysk, for de fleste professorene er hjelpsomme med å tilby tilpassede muntlige eksamener for Erasmus-studenter. Spesielt fagene Strafrecht 1 (innføring i strafferett) og BGB AT (innføring i privatrett) anbefales. I tillegg er det gode muligheter for å ta gratis språkkurs gjennom semesteret ved språksenteret, som ligger rett ved det juridiske fakultetet.

Sosialt

I løpet av mitt semester var Erasmus- teamet aktivt og arrangerte mange aktiviteter for utvekslingsstudentene. Vi besøkte byer i nærheten, var på helgetur i Hamburg, hadde fast treffdag på tirsdager og hadde ulike typer sightseeing i nærområdet.

Bildet kan inneholde: himmel, vindu, bygning, anlegg, sky.
Foto: privat

På kveldstid er Aasee (en innsjø i nærheten av sentrum) et populært treffpunkt for unge. I tillegg er det et levende uteliv med mange barer og restauranter.

Generelt er det en livlig og god atmosfære i byen. Münster anbefales på det varmeste.

Av Hilde
Publisert 16. aug. 2022 14:22 - Sist endret 16. aug. 2022 14:22