Reisebrev fra Richmond (LL.M), USA

Ta en LL.M. ved en topp 50 Law School i USA

Richmond Law School, Foto: Richmond Law School

Richmond Law tilbyr et LL.M.-program hvor man blir tett fulgt opp av professorene og gitt en praktisk tilnærming til juridiske problemstillinger. De tilbyr flere ulike spesialiseringer og kan hjelpe deg med fagvalg dersom du ønsker å ta ”Bar Exam”.

Beliggenhet

Universitetet befinner seg 15-20 minutters biltur fra sentrum av Richmond, Virginias hovedstad. Richmonds nærhet til Washington D.C. kan man også benytte seg av. USAs hovedstad ligger omentrent en to-times kjøretur fra Richmond. Etter bare ett semester ved skolen har vi vært på studietur til hovedstaden to ganger, blant annet for å besøke høyesterett og kongressbygningen.

Studiehverdag

Det er to obligatoriske emner som alle LL.M.-studentene må ta, ellers kan du velge fra et bredt utvalg av valgfag. Antallet credits du tar tilsvarer antall undervisningstimer hver uke. Det forventes at du forbereder deg og deltar aktivt i timene, og at bruker omentrent det dobbelte av undervisningstiden på egenstudier.

Noen professor benytter en sokratisk undervisningsform, mens andre i større grad foreleser. Skolen tilbyr også praksisemner, både utplassering og clinics, hvor studentene får egne klienter under veiledning av en advokat tilsatt ved universitetet.

Alle jusstudenter får tildelt sin egen lesesalsplass i jusbiblioteket på skolen. Det finnes også andre steder i biblioteket hvor man kan studere, eller man kan benytte seg av hovedbiblioteket. Jusbiblioteket har en rekke ressurser å tilby: både menneskelige, litterære og digitale hjelpemidler.

Bolig, transport og aktiviteter

Richmond, Foto: privat

De fleste jusstudentene bor utenfor campus, men universitetet tilbyr flere ulike typer studentboliger, noe særlig LL.M.-studentene og andre internasjonale jusstudenter benytter seg av. Dersom du vurder å benytte deg av det private markedet bør du være klar over at transportmulighetene til og fra campus ikke er som hjemme i Oslo. Universitetet tilbyr transport til ulike steder i byen, men med tanke på den lave frekvensen og avstanden fra hvor du potensielt vil komme til å bo sammenlignet med hvor transporten stanser bør du tenke deg nøye om og vurdere om du kanskje da også behøver en bil.

Studenter har gratis tilgang til treningsfasiliteter, herunder blant annet gruppetimer, styrketreningsapparater og frivekter, løpebane og kondisjonsapparater, squashrom, badebasseng og gymsal. Du kan også melde deg inn i en av universitetets mange sportsklubber som tilbys på ulike nivåer. 

Dersom du er mer glad i å se på sport kan du benytte deg av at studenter får gratis inngang på alle universitetets hjemmekamper og blant annet se ”the Spiders” spille amerikansk fotball, basketball eller baseball. Det finnes også en rekke studentforeninger, både på jussen og på universitetet. Byen har også en rekke historiske og kulturelle aktiviteter man kan oppsøke.

Av Frøydis Helene
Publisert 28. feb. 2019 09:43 - Sist endret 20. des. 2021 14:30