Reisebrev fra Roma

Ingen by slår Roma når det gjelder å vise seg fra sin beste side. Å være turist i Roma er overveldende – å bo her i 6 måneder er en drøm. Italia er uslåelige på mat, vin, severdigheter, shopping, parker, strender og som Erasmus student – ikke minst uslåelige på pris. Det er billig for nordmenn å bo i Roma.

LUISS, campus, Foto: privat

I forkant av oppholdet må det litt organisering til. Vær obs på frister for å søke bolig og levering av diverse dokumenter og bilder både til vertsuniversitetet , UIO og lånekassen.

Gratis språkkurs

Som Erasmus student tilbys det også språkkurs for oss som ikke primært skal studere språk på vertsuniversitetet – dette er gratis og en fantastisk mulighet til å snappe opp litt kunnskap både om språk og kultur. Er du heldig møter du også studenter her som skal til samme by og kanskje samme universitet som deg etter kurset.

Privat universitet

Frosinone, Foto: privat

LUISS er et privat universitet og dessverre er det nødvendig i Italia. Her er organisering og struktur på et litt annet nivå enn på de offentlige skolene. Universitetets Exchange Office er veldig behjelpelige fra dag én og arrangerer diverse møter og samlinger for å nå frem til alle studentene og forsikre seg om at alle får med seg viktige beskjeder. I tillegg har universitetet en god nettside der info, kursplaner, oppmelding til eksamen og det meste annet finnes – a la semestersidene til UIO og Studentweb i ett.

Overveldende fagtilbud

Fagtilbudet på LUISS er overveldende dersom man velger kurs både på italiensk og engelsk. Første uken er alle kurs åpne for besøk. Det er helt nødvendig å sjekke hvordan professorene er – variasjonen på både innhold og forelesningsmetode er STOR. Som kjent er ikke italienere best i engelsk og jo eldre professorer jo mindre gode engelskferdigheter.

Denne uken er dermed ganske travel – men vel verdt å investere tid i. De fleste kursene er på høyt nivå og super interessante. Det er også overraskende morsomt og lærerikt i seg selv å tilegne seg juridiske termer på engelsk og eventuelt italiensk.

Santa Marinella, Foto: privat

Nyttig velkomstuke

ESN – Erasmus Student Network – LUISS organiserer diverse billige turer, faglige arrangementer og fester gjennom hele semesteret. Velkomstuken som arrangeres en uke før skolestart gir både en faglig, en praktisk og ikke minst en sosial pangstart på semesteret. Dette MÅ man ikke gå glipp av.

Erasmus – et fantastisk initiativ

Takk til Europa! Erasmus er et fantastisk initiativ. Å dra på utveksling som Erasmus student betyr ikke at du opplever én ny kultur du opplever kanskje 20. Å tilbringe hver eneste dag med tyske, finske, danske, franske, canadiske, australske, amerikanske, hollandske, sveitsiske, russiske, tsjekkiske, spanske og ikke minst italienske studenter gir en opplevelse man ikke finner på noen annen måte. Inspirasjon og erfaringer fra hele verden samles i en gjeng og blir til ett for 6 måneder. Jeg har ikke angret ett sekund - verken før, under eller etter oppholdet.

Av Ina Charlotte
Publisert 14. aug. 2013 10:40 - Sist endret 21. aug. 2014 15:49