Reisebrev fra Sheffield

15. september satte jeg meg på flyet hvor målet var Sheffield og mitt eventyr om utveksling skulle starte. Jeg valgte å reise ned fire dager før starten på ”intro week” for å kunne gjøre meg kjent med byen og området noe jeg virkelig kan anbefale å gjøre. 

Sheffield, Foto: privat

Veien mot utveksling startet imidlertid lenge før avreise, det skal sies at det var en del papirarbeid og en rekke tidsfrister å forholde seg til, men jeg vil absolutt i etterkant si at det var verdt alt arbeidet.

Fakta

Sheffield er en by med omkring 550,500 innbyggere og blir regnet som Englands tredje største by basert på innbyggertall. Med to universiteter i byen er det et yrende studentliv.

Byen ligger ca en times togtur unna Manchester som er den nærmeste byen hvor Norwegian og SAS flyr til. Byen er relativt kupert og klimaet kan sammenlignes med Bergen, da det er en del regn og vind.

University of Sheffield ble i 2011 kåret til ”University of the year” i UK.

Fagvalg

Sheffield, Det juridiske fakultet, Foto: privat

Jeg valgte å ta postgraduate fag, da jeg ble jeg anbefalt dette av studieveilederne på universitetet i Sheffield. De mente at studenter med minst tre år med jusstudier bak seg ville "kjede" seg med undergraduate fag og normalt sett har skandinaviske studenter tilstrekkelige engelskkunnskaper til å kunne følge med i undervisningen.

Fordelen med å velge postgraduate fag er at du slipper de typiske skoleeksamenene, man lever isteden inn en oppgave i hvert fag man tar. Høstsemesteret varer normalt til begynnelsen av februar, hvis man velger postgraduate fag trenger man da ikke reise tilbake etter jul hvis dette ikke er ønskelig, man sender da oppgavene i posten.

Undervisningen i fagene jeg tok (Intellectual Property law, Company law og International law of the Sea) foregikk som alle andre postgraduate fag kun i seminarer hvor det kreves aktiv deltakelse fra alle studenter.

Utflukter, opplevelser og anbefalte steder

The Edge, Foto: privat

Student Union tilbyr noe som heter "Give it a go" som er utflukter, kurs og aktiviteter til en billig penge. Jeg benyttet meg av dette når jeg besøkte Oxford, Newcastle og York.

Jeg har også besøkt Liverpool og Peak district noe jeg kan anbefale. Peak district er et veldig fint område som ligger en 30 minutters busstur unna Sheffield og jeg kan anbefale turen over "the Edge".

I Sheffields tidligere "Red light district" ligger The Milestone som er en restaurant som har blitt kåret til Englands beste restaurant av Gordon Ramsay samt at den også er anbefalt i Michelin guiden, og maten er bare helt fantastisk!

Reiser man på høstsemesteret kan jeg også anbefale å få med seg "After dark" som er et årlig markering med et fyrverkeri show som er noe av det beste jeg har sett!

Bolig

Sheffield, studenthjem, Foto: privat

Jeg var en av de få heldig som fikk universitetsbolig, så søk så tidlig så mulig!!! På Endcliffe som jeg bodde er det to bygninger hvor internasjonale studenter er samlet og til sammen var vi ca 80 stykker. Jeg bodde i en korridor med fire andre jenter hvor vi delte kjøkken, men hadde eget rom med bad. Universitetsboligene er ikke et billig alternativ, men det er veldig ordnet og greit og man får mulighet til å bli kjent med andre internasjonale studenter som ikke bare studerer juss.

 

Jeg mener det er ingen grunn til å tvile - reis på utveksling!
 

Av Ingrid
Publisert 3. jan. 2012 13:26