Språkkurs og språktester

Det er viktig å ikke undervurdere de språkkunnskaper som kreves når man skal studere i utlandet. Husk at du skal følge all undervisning og avlegge eksamener på vedkommende lands språk, og at du derfor bør være godt forberedt før avreise.

Krav om dokumentasjon av språkkunnskaper avhenger av om du reiser via en av våre avtaler eller om du reiser på egenhånd. Studenter som blir innstilt til en Erasmus-/Nordplusplass trenger stort sett ikke å dokumentere språkkunnskaper. De som reiser via våre bilaterale avtaler må kunne dokumentere 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole. Studenter som reiser på egenhånd må stort sett alltid dokumentere sine språkkunnskaper.

Språkprøver for de som reiser på egenhånd

Søker du på egenhånd krever de fleste utenlandske universiteter avlagt språkprøver for opptak. Universiteter i engelskspråklige land krever som regel avlagt TOEFL-/ eller IELTS-test. I tillegg kreves ofte andre mer generelle tester avhengig av hvilket nivå du skal studere på. Franske universiteter krever også som regel avlagt språktest for opptak. Tester holdes i regi av Centre Culturel Français. Det samme gjelder for tyske universiteter. Henvend deg da til Goethe Institutt eller ANSA.

Språkkurs

Uavhengig av om det kreves dokumentasjon på språkkunnskaper eller ikke er det viktig å ikke undervurdere de språkkunnskaper som kreves når man skal studere i utlandet. Meld deg derfor på språkkurs god tid i forveien for å friske opp dine språkkunnskaper. Lånekassen gir støtte til forberedende språkkurs i alle språk unntatt engelsk (det gis ikke noe støtte til språkkurs i Norge).

Språkkurs på fakultetet

 

Publisert 22. apr. 2009 14:04 - Sist endret 5. nov. 2020 15:42