CELLs digitale lunsjseminarer #17: Sosialt entreprenørskap

Velkommen til CELL sitt digitale lunsjseminar hvor vi skal diskutere rettsteknologisk innovasjon! Som entreprenør kan man skape innovasjon, ofte for å oppnå profitt. Rettsteknologi kan imidlertid også brukes til å løse samfunnsproblemer, som for eksempel gi bedre tilgang til rettshjelp og studenter kan bli en sentral del av utviklingen. 

Bildet kan inneholde: font.

(illustrasjonsfoto: colourbox.com)

På seminaret får du en introduksjon til hva sosialt entreprenørskap er av en studententrepnør, og vi vil vise hvordan et prosjekt med CELL og Tech-R har brukt dette til å lage en digital løsning for å klage til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. 

Innovasjonsperspektivet blir stadig viktigere i jussen, og derfor satser CELL på en egen innovasjonslab (LILO) for studenter og ansatte ved Det juridiske fakultet, som vil bli introdusert i webinaret. Vel møtt!

Program: 

12:00 Velkommen 

12:05 Sosialt entreprenørskap, hva er det? Med Sindre Buer 

12:15 JustBot – et eksempel på sosialt entreprenørskap som skal forenkle tilgangen til Den europeiske mhva enneskerettighetsdomstolen (EMD) med prof. Malcolm Langford og vitenskaplig assistent Lelia Marcau (Tech-R) 

12:25 Introduksjon av Legal Innovation Lab Oslo (LILO), med studentleder og for den digitale pilaren i CELL Øystein Kolstad Kvalø og faglig pilarleder for den digitale pilaren i CELL prof. Tobias Mahler 

12:35 Diskusjon 

***

Møtet holdes på Zoom: https://uio.zoom.us/j/65450348311

***

Til å komme inntil Zoom, se denne veiledningen fra Stian Øby Johansen: https://youtu.be/zNn6PfUKp3g. På engelsk: https://support.zoom.us/hc/en-us

Publisert 28. nov. 2020 21:01 - Sist endret 25. mai 2021 14:49