Nybygget Domus Juridica tas i bruk

Det juridiske fakultet tok det nye bygget Domus Juridica ved årsskiftet 2019/20. Bygget åpner for nye spennende muligheter og metoder i undervisningen i årene som kommer, og gir nye arenaer for formidling av forskning.

Bildet kan inneholde: bygning, arkitektur, eiendom, mixed-bruk, kommersiell bygning.

Domus Juridica er tilpasset Det juridiske fakultets behov og er et løft for studentenes læringsmiljø. Foto: UiO/S.H.Myre

Domus Juridica består av 10 etasjer og kjeller, og fakultetet vil benytte arealene i 1.- 8. etasje for studenter, ansatte og forskningsmiljøer.

Bygget inneholder undervisningsarealer, lesesaler, kollokvierom, bibliotek og kantine samt diverse støttefunksjoner og arbeidsplasser for fakultets ansatte/administrasjon. Brukere er ca. 3400 studenter og 210 ansatte.

Et bygg for læring

Bygget er særskilt tilrettelagt for Jus-studentenes læring og læringsmiljø, med mer studentaktiv undervisning og lokaler som tilrettelegger for samhandling.

- Utformingen og utstyret i bygget vil gi et stort løft for studentens læringsmiljø, forteller studiedekan Erling Hjelmeng.

Den formelle åpningen av bygget er satt til 16. januar, og studentene flytter inn uken før. I tiden før dette, fra slutten av oktober 2019, tas bygget trinnvist i bruk av administrasjon og forskningsmiljøer.

Et staselig bygg

På plan èn finner man et romslig atrium som går fra gulv til tak, med bred hovedtrapp som går til plan seks. Denne vil fungerer som hoved ferdselsåre for studentene. Informasjonssenter for studenter, auditorier, bibliotek og kantine kan nås fra første og andre plan. Studentorganisasjonene har egne lokaler på plan seks. Plan syv og åtte er hovedsakelig arealer for ansatte.

- Det nye bygget Domus Juridica får en lys og lett interiørpalett med utstrakt bruk av gode historiske farger. Farger og materialer i overflater spiller på tradisjon og vyer for fremtiden, forteller interiørarkitekt Monicka Heck fra IARK.

 

Særskilt tilpasset JUS

Domus Juridica eies av Entra, med Universitetet i Oslo som leietaker av første til åttende etasje. Bygget er særskilt tilpasset Det juridiske fakultetet, som har vært tiltenkt som bruker av disse etasjene helt fra skissestart.

Fakultetet skal fortsatt også bruke sin historiske bygningsmasse i sentrum for flere av sine forskningsmiljøer.

Når kan du se bygget?

Ansatte, involverte aktører og andre særskilte interessenter som har ønsket det, har fått tilbud om befaring i bygget ved flere anledninger allerede.

Plan èn til seks vil være delvis åpent for publikum i åpningstiden etter at bygget har hatt sin offisielle åpning i midten av januar.

Les mer om Domus Juridica

Av Jorunn Kanestrøm
Publisert 13. sep. 2019 11:14 - Sist endret 24. jan. 2020 10:42