Aktuelle saker

• gudleik-grimstad-fakultetsdirektor-sv-1-copy Sakte, men sikkert vaknar UiO til liv etter koronadvalen 29. mai 2020 11:02

– Dei første to månadane under koronaepidemien var eg heilt åleine i Eilert Sundts hus. No er me fem personar i denne etasjen. Det seier fakultetsdirektør Gudleik Grimstad. Uniforum har undersøkt om livet på UiO har normalisert seg etter koronapausen.

• universitetstyremotet-3-copy Koronaopning: – Eit tilbod og ikkje ein ordre om å bruka arbeidsplassen 8. mai 2020 16:42

Frå neste veke kan UiO-tilsette venda tilbake til kontora sine.

– Dette som skjer no er eit tilbod, og ikkje ein ordre om å bruka arbeidsplassen, understrekar universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

• festsalen-zoom -    Digitale disputaser fungerer godt 24. apr. 2020 11:30

Denne våren skulle Gamle festsal skapt en høytidelig ramme rundt en rekke disputaser ved Det juridiske fakultet. Så ble det vanlige plutselig ikke rutine lenger, og i stedet holdes disputaser nå digitalt. Ved utgangen av april har allerede tre ph.d.-kandidater fått prøve hvordan det er å disputere via en dataskjerm, mens opponenter, veiledere og tilhørere samles via Zoom.

• grafitti-arsenhet-660 Nytt studietilbud fikk flest søkere 24. apr. 2020 09:01

Den nyopprettede årsenheten i kriminologi har flest søkere per studieplass ved Universitetet i Oslo (UiO).