Aktuelle saker

Her finn du aktueltsaker frå dei to siste åra, eldre saker kan lesast om du logger deg på med din UiO-brukar.

Ein mann trillar ei tralle med masse datautstyr gjennom ein korridor
Publisert 29. mai 2020 11:02

– Dei første to månadane under koronaepidemien var eg heilt åleine i Eilert Sundts hus. No er me fem personar i denne etasjen. Det seier fakultetsdirektør Gudleik Grimstad. Uniforum har undersøkt om livet på UiO har normalisert seg etter koronapausen.

Fra Janne Helgesens prøveforelesning
Publisert 24. apr. 2020 11:30

Denne våren skulle Gamle festsal skapt en høytidelig ramme rundt en rekke disputaser ved Det juridiske fakultet. Så ble det vanlige plutselig ikke rutine lenger, og i stedet holdes disputaser nå digitalt. Ved utgangen av april har allerede tre ph.d.-kandidater fått prøve hvordan det er å disputere via en dataskjerm, mens opponenter, veiledere og tilhørere samles via Zoom.

Publisert 27. feb. 2020 14:58

Det virket som science fiction, da to jurister fikk idéen om å koble juss til teknologi. Idéen ble videreført og etter noen år ble SERI Europas ledende senter for rettsinformatikk. Nå er bystene til de to framtidsvisjonærene satt opp i DJs bibliotek.

Publisert 21. jan. 2020 23:47

Under den offisielle åpningen av det nye universitetsbygget Domus Juridica, ble en symbolsk nøkkel overrakt studentene ved Det juridiske fakultet. Endelig har de fått et bygg som legger til rette for både moderne undervisningsformer og et godt studentmiljø.

Publisert 29. nov. 2019 09:00

De fast vitenskapelig- og teknisk administrativt ansatte har valgt sine respektive representanter og vararepresentanter til fakultetsstyret.

Valg av representanter for midlertidig vitenskapelig tilsatte og studenter skjer i desember.

Publisert 10. nov. 2019 21:10

I nye Domus Juridica legges det opp til at teknikken skal åpne for nye muligheter. Undervisere, foredragsholdere og studenter vil finne flere ting å glede seg over.

Publisert 25. okt. 2019 12:03

Tiril Hasselknippe, Marianne Heier, Lotte Konow Lund og Steinar Haga Kristensen har utarbeidet hvert sitt kunstprosjekt til Det juridiske fakultets nye bygg, Domus Juridica. Verkene belyser ulike sider av kompleksiteten i det juridiske feltet, og inviterer samtidig til nysgjerrighet, åpenhet og ettertanke.