Aktuelle saker

Her finn du aktueltsaker frå dei to siste åra, eldre saker kan lesast om du logger deg på med din UiO-brukar.

Bildet kan inneholde: natur, væske, sky, atmosfære, væske.
Publisert 11. des. 2020 15:59

Nordisk Institutt for Sjørett skal bidra i NorthWind-samarbeidet med sentral kompetanse innenfor energirett, kontraktsrett, EU/EØS-rett, miljørett, havrett, konsesjonsrett, arealplanlegging på land og til havs. Juridiske rammevilkår er sentrale når man skal tilrettelegge for en bærekraftig energiomstilling.

Tre temaer som allerede står på arbeidsplanen er regulering av offshore nettinfrastrukturer og operatørskap, tilvirkningskontrakter for havvindsinstallasjoner og konsekvensutredningskrav for vindprosjekter.

Vi ser frem til å jobbe med engasjerte partnere i Norge og utlandet om disse spørsmålene. Slike prosjekter skaper også nye muligheter for våre studenter som ønsker å utdanne seg innen feltet, sier førsteamanuensis Catherine Banet.

Bildet kan inneholde: vindu, fasade, natt, blomsterpotte, julepynt.
Publisert 2. des. 2020 18:23

Har vi nok og riktig mat i verden? Tar vi rettssikkerhet for gitt? Hvordan bør rehabilitering etter tortur foregå? Hva slags rolle kan ungdom spille i fredsbygging? Og hva betyr FN som er 75 år i år for oss?

Bildet kan inneholde: grønn, blad, klær med høy synlighet, hage, samfunnet.
Publisert 29. okt. 2020 08:48

Oslo kommune innfører fra i dag 29. oktober kl. 12 nye tiltak mot smitte og spredning av koronaviruset. – UiO er fortsatt åpent, men vi strammer litt til. Vi har allerede mye digital undervisning, men synes det er riktig av faglige og sosiale grunner å opprettholde noe fysisk undervisning, sier rektor Svein Stølen.

Ein mann trillar ei tralle med masse datautstyr gjennom ein korridor
Publisert 29. mai 2020 11:02

– Dei første to månadane under koronaepidemien var eg heilt åleine i Eilert Sundts hus. No er me fem personar i denne etasjen. Det seier fakultetsdirektør Gudleik Grimstad. Uniforum har undersøkt om livet på UiO har normalisert seg etter koronapausen.

Fra Janne Helgesens prøveforelesning
Publisert 24. apr. 2020 11:30

Denne våren skulle Gamle festsal skapt en høytidelig ramme rundt en rekke disputaser ved Det juridiske fakultet. Så ble det vanlige plutselig ikke rutine lenger, og i stedet holdes disputaser nå digitalt. Ved utgangen av april har allerede tre ph.d.-kandidater fått prøve hvordan det er å disputere via en dataskjerm, mens opponenter, veiledere og tilhørere samles via Zoom.

Publisert 27. feb. 2020 14:58

Det virket som science fiction, da to jurister fikk idéen om å koble juss til teknologi. Idéen ble videreført og etter noen år ble SERI Europas ledende senter for rettsinformatikk. Nå er bystene til de to framtidsvisjonærene satt opp i DJs bibliotek.

Publisert 21. jan. 2020 23:47

Under den offisielle åpningen av det nye universitetsbygget Domus Juridica, ble en symbolsk nøkkel overrakt studentene ved Det juridiske fakultet. Endelig har de fått et bygg som legger til rette for både moderne undervisningsformer og et godt studentmiljø.

Publisert 29. mai 2019 12:40

Du har lært å tolke en lov, men kan du lage en lov? Nå kan jusstudenter jobbe med reelle utredninger for oppdragsgivere som NAV og Oslo kommune - i lovlab'en!

Publisert 11. juni 2018 08:58

Jusstudenter avla nylig en eksamen som ble skrevet på PC og hvor hjelpemidlene var tilgjengelige digitalt. - Et teknisk, teknologisk og pedagogisk sprang, sier studiedekan Erling Hjelmeng.

Publisert 29. okt. 2015 10:39

Styret ved Det juridiske fakultet i Oslo vedtok for kort tid siden at masterstudiet i rettsvitenskap fortsatt skal ha et sammenhengende 5-årig studieløp.