Aktuelle saker

Her finn du aktueltsaker frå dei to siste åra, eldre saker kan lesast om du logger deg på med din UiO-brukar.

Publisert 8. aug. 2022 15:19

Denne uken går tidenes første Circle U.-sommerskole på UiO av stabelen. Det er flott å kunne ønske velkommen masterstudenter fra hele 27 forskjellige nasjonaliteter, fra åtte av alliansens partneruniversiteter. Utover høsten blir det flere Circle U.-arrangementer på UiO.

Bildet kan inneholde: stearinlys, voks, hvit, lys, svart.
Publisert 26. juni 2022 18:09

Det ble en helg i sorgens og fortvilelsens tegn. Kontrasten til et sommer-Oslo i fest og glad forventing kunne ikke vært grellere. Terroren og hatet som utspilte seg i sentrum av Oslo natt til lørdag preger oss alle. Mange er redde. Både de skeive som ble rammet hardt, og muslimer som frykter represalier og rasisme.

Studiedekan Marianne Jenum Hotvedt og dekan Ragnhild Hennum, stående utenfor et kontor
Publisert 19. mai 2022 16:58

Det juridiske fakultet ba 128 studenter om å avlegge eksamen på nytt, da fakultetet oppdaget at det var skjedd en feil under eksamensavviklingen. Klagenemnda ved UiO har nå bedt fakultetet omgjøre vedtaket.

Publisert 29. apr. 2022 16:26

Fredag 29. april måtte studiedekan Marianne Jenum Hotvedt ta beslutningen om å annullere eksamen for rundt 120 kandidater fordi fakultetet hadde begått en formell feil. Annulleringen betyr at eksamenskandidatene må ta eksamen på nytt.

Cecilia Bailliet og logo for FN-biblioteket
Publisert 7. mars 2022 23:18

Cecilia Bailliets førelesing «Kvinnelege flyktningar og kjønnsforfølging» er blitt inkludert i FNs audiovisuelle bibliotek om internasjonal rett. I førelesingsserien bidreg leiande internasjonale akademikarar med førelesingar om dei fleste tema innan internasjonal rett.

Dekan Ragnhild Hennum står ved siden av et av portrettbildene i utstillingen
Publisert 1. nov. 2021 22:32

I utstillingen "Changing the Narrative" møter du mennesker som tar stor risiko i arbeidet for menneskerettigheter. Les historiene og se portrettene i Domus Juridica frem til 12. november.