Aktuelle saker

Her finn du aktueltsaker frå dei to siste åra, eldre saker kan lesast om du logger deg på med din UiO-brukar.

Dag Michalsen, Monica Viken og Hilde Christiane Bjørnland
Publisert 15. mars 2019 09:24

Handelshøyskolen BI og fakultetet blitt enige om en rammeavtale for økt samarbeid for utdanning og forskning, med vekt på å synliggjøre den rettsvitenskapelige kompetansen i Oslo-området.

Publisert 12. mars 2019 04:30

UiO har satt i gang et omfattende arbeid mot seksuell trakassering. I dag vedtar universitetsstyret nye retningslinjer.

Publisert 5. mars 2019 13:57

I løpet av kort tid har Det juridiske fakultet inngått to intensjonsavtaler – eller Memorandum of Understanding (MoU) – med forskningsinstituttet NOVA ved OsloMet og Politihøyskolen, og har planlagt tre til.

Håvard Holm, Karl Harald Søvig, Merete Smith, Fredrik Agdestein, Dag Michalsen og Lena Bendiksen.
Publisert 18. feb. 2019 13:39

De tre juridiske fakultetene lanserte nylig etiske retningslinjer for studenter og studentorganisasjoner med studentene selv som en viktig drivkraft.

Heine Totland og band
Publisert 4. feb. 2019 10:09

På noe over to år har byggeprosessen gått fra riving til at Domus Juridica nå er under tak. Milepælen ble feiret med kranselag i midten av januar.

Publisert 4. feb. 2019 09:08

1. februar 2019 ble registeret over ansattes sidegjøremål og eierinteresser publisert og gjort offentlig tilgjengelig på nettsidene til UiO.

Rektor Nina Skarpenes ved Politihøyskolen og dekan Dag Michalsen
Publisert 14. jan. 2019 11:50

Politihøgskolen og fakultetet inngikk nylig en intensjonsavtale om samarbeid innen forskning og utdanning. Avtalen formaliserer en langvarig relasjon mellom fagmiljøer ved institusjonene.

Publisert 20. des. 2018 08:35

Jurister som forsvarer rettssikkerheten under press er helter. Jussprofessor Hans Petter Graver presenterer i disse dager en rekke helter i en ny serie, som skal publiseres på Juridika Innsikt.

Publisert 18. des. 2018 08:30

Prosjektet ‘Den digitale jurist’ har som mål å omstille jussutdannelsen slik at kandidater skal være bedre rustet til å møte morgendagens digitale utfordringer – både i arbeidslivet og samfunnet.

Publisert 18. des. 2018 08:00

En rutinesvikt førte til at 236 sensorer fikk tilsendt mer informasjon enn de hadde behov for.

Kåre Lilleholt
Publisert 7. des. 2018 14:39

Kåre Lilleholt ble for kort tid siden kreert til æresdoktor ved Universitetet i Tartu, han er fra før æresdoktor ved Stockholms Universitet.

Inger Johanne Sand i Aulaen
Publisert 22. nov. 2018 10:29

Professor Inger Johanne Sand ble nylig kreert til sitt tredje æresdoktorat ved Københavns universitet. Hun er fra før æresdoktor ved universitetene i Åbo og Göteborg.

Tobias Mahler med robot
Publisert 8. nov. 2018 14:31

Prosjektet VIROS – Vulnerability in the Robot Society – skal belyse  rettslige og teknologiske problemstillinger knyttet til sikkerhet og personvern i robotteknologi.

Prosjektet er sikret femårig finansiering fra Forskningsrådet.

Publisert 15. okt. 2018 11:47

Representanter og varaer for teknisk-administrative og midlertidig vitenskapelig ansatte skal snart velges. Men først må kandidater nomineres.

UiOs velkomstseremoni
Publisert 26. sep. 2018 15:01

Universitetet i Oslo (UiO) går opp 25 plasser på rangeringen Times Higher Education og er nå rangert som nummer 121 av alle verdens universiteter. Plasseringen er den beste noensinne på denne rangeringen.

Publisert 20. sep. 2018 14:09

I to bokutgivelser har SMR-professor Nils Butenschøn og hans nære samarbeidspartner, den nederlandske historikeren Roel Meijer, drøftet betingelsene for statsborgerlige rettigheter i Midtøsten, både i arabiske og ikke-arabiske land.

Publisert 13. sep. 2018 19:58

Jussprofessor Hans Petter Graver er vald som ny preses eller leiar for Vitskapsakademiet for dei neste tre åra.

Publisert 4. sep. 2018 11:52

Senter for menneskerettigheters nye leder, Gentian Zyberi, vet hva mangel på demokrati og ytringsfrihet er fra oppveksten i Albania. At han fikk mulighet til å ta utdanning beskriver han som et lite mirakel.

Bilde av nye studenter på Universitetsplassen
Publisert 3. sep. 2018 11:07

Det juridiske fakultet i Oslo kommer best ut i Norden innenfor rettsvitenskap på den anerkjente universitetsrangeringen Academic Ranking of World Universities (Shanghai-rangeringen).

Fakultetet ble rangert blant de 76-100 beste i verden.

Publisert 21. aug. 2018 16:07

- For oss er det viktig å leggja Noregs lover i denne grunnsteinen.  Det sa UiO-rektor Svein Stølen då han var med på å leggja ned grunnsteinen for det nye jussbygget i Kristian August gate i ettermiddag.

Jon Christian Fløysvik Nordrum
Publisert 27. juni 2018 08:43

Som nyansatt faglig ansvarlig for Klarspråkprosjektet er Jon Christian Fløysvik Nordrum antagelig den første universitetsjurist med klarspråk som definert fagfelt.

Publisert 25. juni 2018 12:21

Jusstudenter gjennomførte nylig den første eksamen hvor Lovdata Pro kunne brukes som digitalt hjelpemiddel. Det var en svært positiv opplevelse, ifølge en spørreundersøkelse blant eksamenskandidatene.

Publisert 11. juni 2018 08:58

Jusstudenter avla nylig en eksamen som ble skrevet på PC og hvor hjelpemidlene var tilgjengelige digitalt. - Et teknisk, teknologisk og pedagogisk sprang, sier studiedekan Erling Hjelmeng.

Publisert 23. mai 2018 15:48

Det er varslet at det kan bli streik i statlig sektor fra og med 24. mai.

Publisert 9. mai 2018 15:42

Rektorene ved Universitetene i Tromsø, Bergen og Oslo uttrykker sin bekymring over ressursbruken som følger av jusstudentenes gjentak av eksamener.