Aktuelle saker

Her finn du aktueltsaker frå dei to siste åra, eldre saker kan lesast om du logger deg på med din UiO-brukar.

Heiende studenter i trengingstøy foran Kjemibygningen under fadderuka
Publisert 23. juli 2021 10:00

De mest attraktive studiene ved Universitetet i Oslo er profesjonsutdanningene i medisin, psykologi og odontologi, samt jus, Honours-programmet og filosofi, politikk og økonomi. Poenggrensene for å komme inn øker, og det er god søking til hele UiOs faglige bredde.

UiOs prisvinnere i bildecollage.
Publisert 5. mai 2021 08:21

To av UiOs fem priser går i år til forskere ved Det juridiske fakultet: Prisen for yngre forskere går til Maja Janmyr og Forskningsprisen til Andreas Føllesdal og Geir Ulfstein.

Publisert 15. mars 2021 19:16

Under forrige ukes Sikkerhetskonferanse, som hadde over 4500 påmeldte, ga stipendiat Charlotte Hafstad Widerberg en innføring i hvordan de nye reglene om eierskapskontroll i sikkerhetsloven får betydning ved salg og oppkjøp av private virksomheter i Norge.

Publisert 27. jan. 2021 15:24

Norges forskningsråd har denne uken kunngjort listen over samarbeids- og forskningsprosjekter som får finansiering  med start i 2021. Prosjektet  «Societal Security and Digital Identities» (SODI) som ledes av Marte Kjørven ved IfP har fått en bevilgning på 24 millioner NOK.

Bildet kan inneholde: vindu, fasade, natt, blomsterpotte, julepynt.
Publisert 2. des. 2020 18:23

Har vi nok og riktig mat i verden? Tar vi rettssikkerhet for gitt? Hvordan bør rehabilitering etter tortur foregå? Hva slags rolle kan ungdom spille i fredsbygging? Og hva betyr FN som er 75 år i år for oss?

Bildet kan inneholde: grønn, blad, klær med høy synlighet, hage, samfunnet.
Publisert 29. okt. 2020 08:48

Oslo kommune innfører fra i dag 29. oktober kl. 12 nye tiltak mot smitte og spredning av koronaviruset. – UiO er fortsatt åpent, men vi strammer litt til. Vi har allerede mye digital undervisning, men synes det er riktig av faglige og sosiale grunner å opprettholde noe fysisk undervisning, sier rektor Svein Stølen.