Aktuelle saker

En mann går tur med kamelen sin i Niamey sentrum i Niger.
Publisert 24. mars 2022 15:56

Postdoktor Eva Stambøl har vunnet to priser på tre måneder. I november ga International Association for the Study of Organized Crime (IASOC) sin årlige pris for beste ph.d.-avhandling til henne, og i februar fikk hun pris for beste artikkel publisert i 2021 i tidsskriftet Punishment & Society.

Bildet kan inneholde: azure, gest, finger, gjøre, linje.
Publisert 8. okt. 2021 13:41

Rettshåndhevelse og rettsvitenskap er bare noen av mange samfunnssektorer som i økende grad digitaliseres. Det er på høy tid at vi innser at data påvirker hvordan individer kommer til å eksistere i digitaliserte samfunn. Betydningen av personvern blir da stadig mer fremtredende.

Publisert 16. des. 2020 12:48

Det var 2363 søknader som ble sendt inn til Norges forskningsråd til fristen 25.mai hvorav 541 til programmet Unge forskertalenter. Kun ca. 8 prosent av søknadene fikk tilslag. Et av prosjektene som nådde opp er utviklet av Kjersti Lohne.

Publisert 18. nov. 2020 17:10

Hva var hjemmelsgrunnlaget for koronatiltakene høsten 2020? Hva slags hjemmelsgrunnlag brukes? Hva slags hjemmel er solid nok på ulike samfunnsområder, og hva er egentlig begrunnelsen for å iverksette tiltak uten hjemmel? 

Bildet kan inneholde: person, hår, blond, skulder, skjønnhet.
Publisert 3. sep. 2020 12:47

DNA-analyser har blitt en del av standardprosedyren i de fleste politistyrker i verden. Imidlertid har kriminaltekniske og rettsmedisinske innsamlings- og analysemetoder gått fra reagensrør, gelé og streker på en skjerm til kompliserte algoritmer og digital teknologi. Hva har skjedd? Mareile Kaufmann har mottatt et stipend fra Det europeiske forskningsråd (ERC) for å finne svar på dette.

Bildet kan inneholde: rød, sosial gruppe, mennesker, team, ungdom.
Publisert 27. aug. 2020 11:13

Fadderuka 2020 ble ikke helt som foregående år, men mer enn 30 flasker Antibac, god planlegging og dyktige faddere var med på å gjøre årets introduksjonsuke på IKRS både gøy og trygg for nye på studiet.