Aktuelt

Aktuelle saker

 • fme-havvind-foto-oyvind-gravas NIFS er partner i det nye, prestisjetunge forskningsprosjektet NorthWind, som skal gjøre havvind til lønnsom norsk eksportindustri 11. des. 2020 15:59

  Nordisk Institutt for Sjørett skal bidra i NorthWind-samarbeidet med sentral kompetanse innenfor energirett, kontraktsrett, EU/EØS-rett, miljørett, havrett, konsesjonsrett, arealplanlegging på land og til havs. Juridiske rammevilkår er sentrale når man skal tilrettelegge for en bærekraftig energiomstilling.

  Tre temaer som allerede står på arbeidsplanen er regulering av offshore nettinfrastrukturer og operatørskap, tilvirkningskontrakter for havvindsinstallasjoner og konsekvensutredningskrav for vindprosjekter.

  Vi ser frem til å jobbe med engasjerte partnere i Norge og utlandet om disse spørsmålene. Slike prosjekter skaper også nye muligheter for våre studenter som ønsker å utdanne seg innen feltet, sier førsteamanuensis Catherine Banet.

 • heiestad_opd19 Digital Oslo Peace Days - lytt og se 2. des. 2020 18:23

  Har vi nok og riktig mat i verden? Tar vi rettssikkerhet for gitt? Hvordan bør rehabilitering etter tortur foregå? Hva slags rolle kan ungdom spille i fredsbygging? Og hva betyr FN som er 75 år i år for oss?

 • avstand-660 Slik påvirkes UiO av nye koronaregler 29. okt. 2020 08:48

  Oslo kommune innfører fra i dag 29. oktober kl. 12 nye tiltak mot smitte og spredning av koronaviruset. – UiO er fortsatt åpent, men vi strammer litt til. Vi har allerede mye digital undervisning, men synes det er riktig av faglige og sosiale grunner å opprettholde noe fysisk undervisning, sier rektor Svein Stølen.

 • fra-salc-660 Alle eksamener som hjemmeeksamen høsten 2020 16. okt. 2020 07:53

  Fakultetsledelsen har besluttet at alle eksamener ved Det juridiske fakultet skal gjennomføres som hjemmeeksamen høsten 2020.

Arrangement