Reisebrev - Side 3

Publisert 23. des. 2011 12:22

Groningen ligger nord i Nederland, en 2,5 times togtur fra Amsterdam. Det er en skikkelig studentby som det er lett å bli kjent med både på grunn av størrelsen, og kanalen som omringer selve sentrum. De smale brosteinsgatene og kirketårnene bidrar til en koselig atmosfære. 

Publisert 22. sep. 2011 12:26

Washington D.C. er en relativt liten by i amerikansk målestokk, men de mange tunge politiske, akademiske og internasjonale organisasjonene som har sitt tilholdssted der, gjerne beliggende i monumentale byggverk, gjør byen til et av verdens maktsentrum. 

Publisert 8. aug. 2011 15:29

Berlin er en by med mange forskjellige områder, som hver og ett er sin egen lille „by“, med sitt eget sentrum. Det er derfor ikke bare lett og bli kjent med hele Berlin, men etter ett semester her har jeg egentlig blitt både godt kjent og fått meg en ny favorittby i Europa – Berlin er gøy!

Publisert 5. aug. 2011 09:19

Jeg har hatt et fantastisk semester ved dette universitetet! Som utvekslingsstudent ble jeg tildelt en personlig veileder her, som gikk igjennom kursene jeg ønsket å følge med meg og vurderte arbeidsmengden disse ville gi.

Publisert 29. juli 2011 13:49

For å kunne virkelig verdsette internasjonaliseringen av rettsvitenskap er det viktig å komme seg ut i verden for å få andre perspektiver. Utrecht i Nederland er strategisk og praktisk plassert mellom internasjonale rettsvitenskapelige knutepunkter.

Publisert 28. juni 2011 11:50

Perth har ca 1,5 millioner innbyggere. Men etter hvert som man blir godt kjent her så finner man ut at byen i seg selv ikke er så stor. Noe som er hyggelig.  De forskjellige bydelene har forkjellige ting å by på. En favoritt har blitt Fremantle, en gammel havnebydel. 

Publisert 2. mai 2011 16:03

Amsterdam er en liten storby i hjertet av Europa. Det er en vakker by med om lag 100 km kanaler, spesiell historisk arkitektur og gale syklister. Byen er fantastisk, og når man har vært her én gang vil man aldri dra igjen!

Publisert 10. jan. 2011 13:26

Tübingen er en relativt liten by (ca. 85 000 innbyggere) som ligger sørvest i Tyskland. Dette er en tradisjonsrik studentby, og det store universitetet i den lille byen preger bylivet med mange studenter i parkene og på kafeene.

Publisert 21. des. 2010 12:53

Lyon er mest kjent for sin utsøkte matkultur, gamle arkitektur og fantastiske beliggenhet. Turistattraksjonene står i kø i det man ankommer byen: Lyon ligger pent plassert mellom de to store, franske elvene Rhône og Saône.

Publisert 13. des. 2010 15:15

Folkeretten på andre avdeling ga mersmak og jeg bestemte meg fort for å benytte sjansen til å studere emnet utenlands. Nederland var en het kandidat, og ett av universitetene UiO har avtale med er Tilburg University. Jeg hadde aldri hørt om byen, og Lonely Planets beskrivelse var på rundt fem linjer. Ikke spesielt nevneverdig med andre ord.

Publisert 23. nov. 2010 11:22

Washington D.C. er mer enn Barack Obama, US Supreme Court, Kongressen og en haug av museer, monumenter og gallerier. Selv om Washington er USAs politiske maktnavle, også kalt Hollywood for de ”uglye” eller rettere sagt; intelligente, ble byen i fjor, sammen med Seattle, kåret til den beste å bo i for unge mennesker av anerkjente The Wall Street Journal.

Publisert 23. nov. 2010 10:53

Bond University ligger i byen Gold Coast i Queensland. Det er et forholdsvis lite universitet, omtrent like mange studenter som ved Det juridiske fakultetet i Oslo. Fasilitetene er meget bra, campus er stort, og alt er samlet innenfor samme område.

Publisert 5. nov. 2010 14:46

Island? Er ikke de konkurs? Mange forbinder sagaøya med vulkanutbrudd og finanskrise. Men Island er så mye mer enn dette!

Publisert 2. nov. 2010 11:40

Edinburgh: Skottlands hovedstad og nest største by, og samtidig en super studentby. Det er flere universiteter i byen, så det er studenter overalt. Det har vært et interessant opplegg fra starten av. Som utvekslingsstudent får man god informasjon om hva som skjer både når det gjelder faglige og sosiale aktiviteter.

Publisert 21. juni 2010 15:31

Hamburg er Tysklands nest største by med knappe 1,8 millioner innbyggere og man merker raskt forskjellen fra lille Oslo. Det er en utrolig fin storby som har enormt mye å tilby. Ikke minst for oss studenter.

Publisert 31. mai 2010 14:19

Leicester er en tradisjonell engelsk by. Byen har mye shoppingmuligheter og et yrende uteliv. Byen har ikke mye sightseeing og kulturelle muligheter, men det er kort avstand til andre spennende byer.

Publisert 5. mai 2010 09:14

Chicago ble tidligere i år kåret til verdens nest beste studentby i verden, rett etter London. Jeg forstår godt hvorfor Chicago kommer godt ut av undersøkelsen. Byen har alt en storby bør ha av kultur, natur, strand, shopping, restauranter, parker, museer, utesteder, sportsarrangementer og masse spennende mennesker.

Publisert 5. mai 2010 09:08

Calgary er en metropol på den Canadiske prærien. Her ved enden av the Rockey Mountains i provinsen Alberta, møter skyskraper olje og kveg. Calgary er landets tredje største by og den største metropolen mellom Toronto i øst og Vancouver i vest.

Publisert 1. feb. 2010 10:56

Leiden er en idyllisk universitetsby, med en super kombinasjon av et hyggelig sentrum, morsomt sosialt miljø og godt faglig tilbud for utvekslingsstudenter. Universitetet har et stort utvalg av kurs på engelsk, så det er et perfekt sted å reise om man ønsker å oppleve kontinentaleuropeisk sjarm samtidig som man forbedrer engelskkunnskapene.

Publisert 11. jan. 2010 13:01

Vi var tre stykker fra juridisk fakultet på UiO som valgte å dra til Universität Mannheim høsten 2009. Tyskland er ikke det mest eksotiske valget når man velger utveksling, men fordelene er mange. Språket, beliggenhet og den nære kontakten det er mellom Norge og Tyskland er noen av elementene som var grunnen til at vi valgte å dra nettopp til Mannheim.

Publisert 30. des. 2009 15:46

München har ca. 1,4 millioner innbyggere, og blir betegnet som ”Tysklands største landsby” selv om det er en storby å regne i forhold til lille Oslo. Byen befinner seg i hjertet av Bayern, med alt det kan by på av ølkultur, slott, pølser og kulturelle innslag.

Publisert 30. des. 2009 15:24

Jeg kom til Århus på en solfylt 1. September 2009. Jeg ble godt tatt i mot av en fadder, men jeg måtte fort klare meg på egen hånd. Det var en spennende erfaring. Det å være i en ny by, nytt land og på et nytt universitet uten å kjenne noen er lærerikt. Man må begynne med blanke ark og bli kjent med et nytt skolesytem, ny by, ny kultur og nye mennesker.

Publisert 14. des. 2009 14:26

Leuven har et av Europas eldste universitet fra 1425, og ligger 20 min med tog fra Brussel. Dette gjør at den er et ypperlig utgangspunkt for reiser rundt om i Europa, med flere europeiske hovedsteder bare en times togtur unna. Byen er veldig fin, med mange gamle bygninger.

Publisert 14. des. 2009 14:15

Her kommer et reisebrev fra Brussel hvor jeg studerer dette halvåret, fra midten av september til slutten av januar. Før man drar ut er det veldig mye man lurer på, men jeg kan fortelle at alt det administrative ordner seg, man får god hjelp av vertsuniversitetet.

Publisert 11. nov. 2009 19:50

Mange fortalte oss det, mange sier det og vi må påpeke det igjen: Opplevelsen vi fikk ble om mulig enda større enn vi hadde trodd! Vårt reisebrev har til formål å friste med et utenlandsopphold til Leicester, samt å lette den praktiske biten noe.